Goldschmitt RouteComfort Evo is de verbeterde vering voor Ducato

Luc Schaepkens

Goldschmitt – ook van de Erwin Hymer Group – komt met een verbeterde versie van hun veersysteem: de RouteComfort Evo. Het zorgt onderweg voor nog meer comfort.

RouteComfort Evo: systeem verder ontwikkeld

De toevoeging Evo komt van evolutie. Het systeem is namelijk steeds verder ontwikkeld en daardoor verbeterd. Het veersysteem van Goldschmitt heeft snel naam gemaakt in de camperwereld. Het is speciaal voor buscampers en lichtere halfintegraalcampers op basis van de Fiat Ducato ontwikkeld. Campers met een niet al te lange overhang achter de achterwielen. Ze passen natuurlijk ook onder de Fiat-klonen van Peugeot en Citroën. De schokdempers van RouteComfort zijn zachter gedempt dan de fabrieksvering. Het meetrillen, schudden of bonken van de camper is daarmee verleden tijd.

Het nieuwe verbeterde comfort-veersysteem is vanaf het voorjaar van 2021 verkrijgbaar. Het RouteComfort Evo systeem bevat innovatieve schokdempers. Ze stellen zelf namelijk automatisch de vereiste dempingsgraad in. Hierdoor is er bij elke ondergrond sprake van de meest optimale demping. Het systeem houdt daarbij rekening met de mate van oneffenheden in de weg. De demping kan hoger of lager worden ingesteld, al naar gelang deze omstandigheden. Dit gaat automatisch door de druk in de demper te verhogen of te verlagen. Zo ontstaat er meer comfort op vlakke wegen en bij oneffenheden optimale stabiliteit. Goldschmitt heeft hiermee een veersysteem dat zorgt voor meer rijcomfort. Rustig, stabiel en comfortabel.

Het RouteComfort Evo veersysteem van Goldschmitt werd speciaal ontwikkeld voor campervans. Het past onder de Fiat Ducato, Peugeot Boxer en Citroën Jumper vanaf bouwjaar 2006. De prijs per set ligt rond de 1000 euro. Verkrijgbaar vanaf voorjaar 2021.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur