Globecar Elegance buscamper: wie van de drie?

Luc Schaepkens

De Globecar Elegance buscamper is er in drie verschillende indelingen. Die hebben ook nog eens verschillende lengtes. De Elegance is modern en heeft een open interieur.

Globecar Elegance in drievoud

De Globecar Elegance is een moderne buscamper. Het interieur doet heel open aan. Dat geeft ruimtelijkheid. De lichte kleuren helpen daar aan mee. Verder valt op dat de meubels het zonder handgrepen moeten stellen. Dat ziet er lekker strak uit. De naam Elegance is niet nieuw. Zustermerk Pössl had eerder al een buscamper met deze toevoeging. Bij de Elegance van Globecar gaat het om drie buscampers uit drie verschillende series. Ze krijgen een speciaal Elegance-interieur. Dit moet het gevoel van een integraal camper geven. Zo zien we bovenkasten die doorlopen in een open opbergvak voorin, boven de voorruit. Dat geeft een minder abrupte overgang in de cabine. We zien dit idee ook bij andere merken terug.

Interieur van de GlobeScout Elegance.
Interieur van de GlobeScout Elegance.

Globecar verlichting

Globecar heeft ook werk gemaakt van de verlichting. Indirect licht boven de bovenkasten en achter het keukenblok geeft sfeer. Het wandpaneel bij het raam is ook voorzien van indirecte verlichting. De meubelfronten zijn in bi-color uitgevoerd: hout met antraciet. Zoals gezegd zonder handgrepen en met rechte lijnen. Aan de buitenkant vallen de luxe ingelegde ramen op. Er zijn drie Elegance-modellen. De 5,40 meter lange Road Scout R Elegance heeft achterin een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed. De douchecabine gebruikt het gangpad om meer ruimte te creëren. De 6 meter lange GlobeScout Elegance heeft de klassieke buscamperindeling. Ook hier een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed. Tenslotte de 6,45 meter lange Campscout Elegance (foto boven artikel). Deze heeft achterin enkele bedden. De drie Globecar Elegance-uitvoeringen zijn zowel verkrijgbaar met de Citroën Jumper als met de Fiat Ducato als basisvoertuig.

Het bed in de Globecar Road Scout.
Het bed in de Globecar Road Scout.

Prijzen:

De Roadscout R Elegance op Citroën vanaf €57.429,- de Fiat €59.049,-
De Globescout Elegance op Citroën vanaf €58.379,- de Fiat €59.949,-
De Campscout Elegance op Citroën vanaf €63.719,- de Fiat €64.769,-

Naar de site van de Nederlandse importeur.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur