Globe-Traveller 2XS buscamper biedt meer bewegingsvrijheid

Jos Mark

Globe-Traveller presenteerde afgelopen week online een nieuwe buscamper: de Globe-Traveller 2XS. Het model is bij uitstek bedoeld voor reizende stellen die meer ruimte wensen.

Globe-Traveller

De Poolse buscampers van Globe-Traveller staan bekend om hun bijzondere indelingen. Bij het ontwerp van deze buscampers gaan alle vaste waarden van tafel om telkens weer tot een unieke en bruikbare indeling te komen. Zo ook bij de nieuwste loot aan de Globe-Traveller-stam.

Globe-Traveller 2XS biedt vooral ruimte

De Globe-Traveller 2XS heeft slechts twee gordelplaatsen. Het bankje, zoals we dat kennen van de meeste buscampers, is bewust weggelaten. Op die plek een enkele zitplaats die benut kan worden om tegenover elkaar een hapje te eten of een spelletje te doen. Daarachter vinden we een flinke Dometic-koelkast die aan twee kanten open kan. Onder het Franse bed achter de koelkast een aparte wijnkoeler. Links naast het bed het toilet met douchemogelijkheden. Langs de rechterwand vinden we een flink keukenblok met veel bergruimte.

Wijnkoeler onder het bed
Wijnkoeler onder het bed
Bewegingsvrijheid
Bewegingsvrijheid
Kort bankje
Kort bankje

Peugeot Boxter L3H3 als basis

Met een totale lente van 6 meter en een hoogte van 2,80 meter is de Globe-Traveller 2XS compact, maar hoger dan we op deze lengte gewend zijn. Die extra hoogte is nodig om de bus te kunnen voorzien van een dubbele bodem in combinatie met voldoende stahoogte. Tegen de wanden hoge greeploze bovenkasten die veel ruimte bieden. Maar het allerbelangrijkste is de ruimte: in deze camper is het mogelijk om je samen te bewegen zonder dat de ander eerst moet gaan zitten.

Explorer-line als basis

De indeling van de bus is gebaseerd op het Explorer XS-model van het merk. Dat is volgens Globe-Traveller het model met de meeste bergruimte. Daar is de bank uitgenomen waardoor veel bewegingsvrijheid ontstaat. De tafel kan worden opgeborgen in de vloer waar tevens ruimte is voor schoenen. Onder het bankje een lade voor allerhande zaken. Bij het bed is aan beide kanten plek om je telefoon weg te leggen waarbij hij automatisch kan worden opgeladen. De televisie is zo gepositioneerd dat hij zowel vanuit het bed als vanaf de voorstoelen bekeken kan worden.

Frans bed
Frans bed
Bergruimte in dubbele bodem
Bergruimte in dubbele bodem
Televisie vanaf bed of cabine
Televisie vanaf bed of cabine

Wintervaste buscamper voor vier jaargetijden

Door zijn dubbele bodem, Truma combi 4-verwarming en prima isolatie is de Globe-traveller 2XS in alle jaargetijden bruikbaar. De leefruimte in de bus maakt dat je bij lagere buitentemperaturen ook prima binnen kunt verblijven. Wij verwachten dat de Globe-Traveller 2XS in Nederland ongeveer 74.000 euro zal gaan kosten.

Wil je meer weten over Globe-Traveller of de Nederlandse importeur Raema in Nederweert? Neem gerust een kijkje op hun websites of bekijk de video.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.