Giottivan: de nieuwe Italiaanse buscamper van PLA Giottiline

Luc Schaepkens

Giottiline is het tweede merk van de Italiaanse camperbouwer PLA. Ze vallen onder de Franse Rapido-groep. De nieuwe Giottivan buscamper verrast met een separate douche en een lage prijs.

Giottivan is compact, anders en gunstig geprijsd

De Giottivan is de eerste buscamper van het Italiaanse Giottiline. Het merk combineert Italiaanse flair en design met gunstige prijzen. Wie van plan is een kleine buscamper te kopen – voor een gunstige prijs – heeft er weer een merk bij om uit te kiezen. De nieuweling komt er in twee uitvoeringen: de Giottivan 54 T (foto boven artikel) en de 60 T. Met een lengte van respectievelijk 5,4 en 6 meter zijn ze lekker compact. Het prijskaartje af-fabriek – dus zonder onze bpm – is vanaf 36.500 euro. Daarmee is hij wat je noemt gunstig geprijsd. Want als we ronduit goedkoop zeggen, dan klinkt dat zo… goedkoop. De lage prijs is onder meer te danken aan het goedkopere basisvoertuig: de Citroën Jumper. De 54 T heeft de klassieke indeling met een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed achterin.

Giottivan 60 T.
Giottivan 60 T.

Verrassende indeling bij 60 T

Ook de Giottiline Giottivan 60 T lijkt een klassieke indeling te hebben. Ook hier zien we achterin een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed met een bedmaat van 1,92 bij 1,32 meter. De verrassing komt meteen aansluitend aan het bed. Tegenover de eigenlijke badkamer met toilet en wastafel staat namelijk een separate douchecabine. In de bovenste helft van deze cabine zit de hangkast voor kleding verstopt. Wil je douchen, dan draai je de complete kast over het bed weg.

De onderste helft is – als je niet onder de douche staat – ook te gebruiken als opbergruimte. Een mooie oplossing die we ook zien bij het Franse zustermerk Rapido. Doordat het sanitair wat groter uitpakt is het keukenblok compacter. Dat is deels opgelost door een uitklapbaar werkblad. De twee gaspitten zitten netjes onder een glazen deksel. Tegenover het keukenblok staat de koelkast met een inhoud van 135 liter.

Derde slaapplek en accessoirepakket

De Giottivan heeft voorin de zitgroep. Die bestaat uit een dinettebank en twee draaibare cabinestoelen. Van deze zitgroep is een derde slaapplek te maken. Althans, als de koper kiest voor het juiste accessoirepakket. Dan kun je nog een extra bed maken met een bedmaat van 1,85 bij 1 meter. Van die 1 meter breedte blijven er bij het voeteneinde nog 0,65 meter over. De Giottivan heeft standaard twee gasflessen van elk 11 kilo aan boord. De tank van het toilet heeft een inhoud van 18 liter. De verswatertank lust 110 liter. Voor de verwarming zorgt een Truma Combi 4. Optioneel kun je kiezen voor verwarmen op diesel. Dat brengt ons bij de diverse accessoirepakketten waarmee je de standaarduitrusting kunt uitbreiden. Zo kun je kiezen voor airco in de cabine, verwarmbare buitenspiegels en een cruise control.

Ook is er een zogenaamd Pack Citroën Plus. Hierin onder andere mistlampen, hill-assist en start-stop automaat. Dan is er het Pack Privillege. Hierin zaken als een hordeur, een achteruitrijcamera en een elektrische opstap. De prijzen voor deze nieuwe kleine buscamper van Giottiline zijn af-fabriek voor de 54 T en 60 T respectievelijk 36.500 euro en 37.900 euro. Daar is onze bpm dan nog niet bij opgeteld. De prijzen zijn zonder meer laag. Bedenk echter wel dat een aantal accessoirepakketten vrijwel onmisbaar zijn.

SpecificatiesSpecs Giottivan 60 T

Basisvoertuig:: Citroën Jumper, 120 pk
Afmetingen (lbh):: 6 x 2,05 x 2,59 meter
Leeggewicht:: 2700 kilo
Laadvermogen:: 600 kilo
Maximaal gewicht:: 3300 kilo
Zit-/slaapplaatsen:: 4 / 2 (3)
Prijs:: ca. 53.000 euro incl. bpm
Website:: Giottiline.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur