Gezien in Wie is de Mol?: kamperen in een tentje

Marije Onderwaater

Zit jij net als wij sinds zaterdag ook weer aan de buis gekluisterd voor een nieuwe Wie is de Mol?-aflevering? Dan heb je vorige week vast wel kunnen zien dat de deelnemers een nachtje in een tent doorbrachten. Wij herkenden meteen de tenten als een De Waard. Daarom belden we even met De Waard om te vragen hoe ze het vonden dat hun tenten in dit kijkcijferkanon te zien waren.

Apollo 3

Wie is de Mol? speelt zich dit jaar af in Albanië. Daar schreven we al eerder over op Campingtrend. Afgelopen zaterdag was te zien hoe de kandidaten de nacht doorbrachten in een Apollo 3, een tent in tipivorm. De tenten stonden opgesteld op een bijzondere locatie: het Rozafa Castle in Shkodra. “Het geeft al een kick dat kamperen onderdeel is van zo’n mooi programma”, reageert brand manager Jesse Barmentloo van de Sunshine Group, waar De Waard Tenten onderdeel van is. “En dan stonden de tenten ook nog eens op zo’n mooi punt met een prachtig uitzicht. De beelden van bovenaf zagen er fantastisch uit. Zaterdagavond kregen we al meteen reacties, vooral op social media. Mensen herkenden onze tenten. Dat is hartstikke leuk om te horen.”

Het Wie is de Mol?-kampeerterrein.
Het Wie is de Mol?-kampeerterrein.

Apollo 3 tent in tipivorm

De Apollo 3 is een tent in tipivorm. Bij Wie is de Mol? zagen we hem in het beige, maar hij is er ook in het blauw en groen. De paal van deze eenstokstent staat in het midden. Verder heeft hij nog een luifel met twee stokken. Volgens De Waard staat de Apollo 3 in vijf minuten. De kandidaten van Wie is de Mol? hebben dat zelf trouwens niet ervaren. De tenten stonden al voor ze klaar toen ze het het Rozafa Castle betraden.

En dan nog enkele specificaties. De Apollo 3 is geschikt voor drie personen. De binnentent is 3,00 x 3,00 meter groot. De buitentent heeft een afmeting van 3,00 x 3,40 meter. De hoogte van de tent is 1,35 meter. Het tentdoek is van 100 procent katoen, het grondzeil van bisonyl en de stokken zijn van staal. In verpakking weegt de tent 13,7 kilo. De Apollo 3 van De Waard kost 949 euro.
Eerder schreven we trouwens al eens over de Apollo 5.

Wie is de Mol?-deelnemers houden niet van kamperen?

Ja, we hoorden het echt! “Ik hou gewoon niet van kamperen”, zei Hila de ochtend na hun overnachting. En Arno zag het kampeeravontuur bij aanvang al niet zitten. “Ik weet niet hoe lang ik nog in dit programma blijf, maar het dieptepunt heb ik al bereikt. Dat was het moment dat Rik zei: ‘jullie blijven hier en jullie mogen in een tent gaan slapen.’ De laatste keer dat ik in een tent sliep was toen ik zestien was en ik had me voorgenomen dat de rest van mijn leven zo te houden”. Nou Arno, dat is dus niet helemaal gelukt. Maar of de nacht in de tent hem op andere gedachten heeft gebracht? Wij vragen het ons af. Kamperen is trouwens écht hartstikke leuk hoor, Arno en Hila! Wil je de kampeerbeelden in Wie is de Mol? nog eens terugkijken? Dat kan hieronder.

Wil je trouwens meer over kamperen bekijken? Lees dan ons artikel Kamperen op Netflix, Videoland, NPO en YouTube.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…