German Design Awards 2023
De Adria Supersonic komt met twee of drie assen.

German Design Award 2023 voor Eriba, Hymer, Alphavan, Adria en N+B

Marije Onderwaater

Vier campers en een caravan vallen in de prijzen bij de German Design Award 2023. Deze internationaal gerenommeerde awards gaan in de categorie Excellent Product Design onder meer naar de Eriba Touring, de Hymer Venture S, de Adria Supersonic, de Niesmann+Bischoff Flair en de Alphavan 4x4. Dit heeft de German Design Council vandaag bekendgemaakt.

De German Design Award werd dit jaar voor de elfde keer uitgereikt in allerlei categorieën. Directeur Lutz Dietzold legt uit wat de prijs inhoudt: “De German Design Award belicht bedrijven, projecten en producten die gelijke tred houden met de transformaties van onze tijd, duurzame oplossingen stimuleren en innovatieve antwoorden bieden op een constant veranderende wereld.” Hieronder vertellen we je wat de jury over de winnaars zegt.

Hymer Venture S

De Hymer Venture S stond op de afgelopen Caravan Salon én de Kampeer en Caravan Jaarbeurs al te pronken. Jos mocht zelfs al een proefrit in de camper maken. Die video kun je vinden op ons YouTube-kanaal.

Dit zegt de jury van de German Design Award over de Hymer Venture S:
“De Venture S van Hymer presenteert zich in moderne offroad-esthetiek en belichaamt zo de levenshouding van onbeperkte vrijheid en avontuur met een eigentijdse standaard van comfort en technologie zonder compromissen.”

De Venture S viel overigens nog een keer in de prijzen. De camper kreeg een Special Mention in de categorie Excellent Communications Design voor de lanceringscampagne van de halfintegraal. De jury spreekt van ‘een overkoepelend meesterverhaal dat nieuwe doelgroepen aanspreekt en met verrassende stijlen en progressieve tonaliteit’.

German Design Awards Hymer Venture S
De Hymer Venture S
German Design Awards Hymer Venture S
De Hymer Venture S

Alphavan 4×4

De Duitse buscamperbouwer Alphavan presenteerde onlangs de Active Line-uitvoering van de Alphavan 4×4. De award gaat naar dat bestaande model, gebouwd op de langste en hoogste Mercedes Sprinter met vierwielaandrijving.

Dit zegt de jury van de German Design Award over de Alphavan 4×4:
“Het echte gevoel van vrijheid ontstaat alleen off-road. En daarvoor is de all-terrain Alphavan 4×4 optimaal ontworpen. Tegelijkertijd overtuigt de campervan door zijn lichtgewicht ontwerp en het lagere gewicht, wat minder uitstoot betekent en een hoger laadvermogen mogelijk maakt. Wat betreft de intelligente en efficiënte uitbreiding en het moderne smart home-concept laat de bus niets te wensen over op het gebied van kamperen. Een veelzijdig camperconcept dat zowel van buiten als van binnen tot in het kleinste detail overtuigt en met zijn kenmerkende, vooruitstrevende designtaal perfect aansluit bij de vraag naar hedendaags buitenplezier op vier wielen.”

German Design Awards Alphavan
De Alphavan 4x4
German Design Awards Alphavan
De Alphavan 4x4

Eriba Touring

De Eriba Touring bestaat al 65 jaar. Toch weet deze iconische caravan zich steeds weer te vernieuwen en met de vernieuwde versie zelfs in de prijzen te vallen.

Dit zegt de jury van de German Design Award over de Eriba Touring:
“De vernieuwde Eriba Touring overtuigt van binnen en van buiten met veel mooie en nuttige details voor eigentijds kampeerplezier, maar blijft met zijn opvallende strakke esthetiek trouw aan zijn populaire en beproefde designtaal.”

Eriba Touring 2023
De vernieuwde Eriba Touring.
Eriba Touring 2023
De vernieuwde Eriba Touring.

Niesmann+Bischoff Flair

Niesmann+Bischoff gaf de al bestaande Flair een flinke metamorfose voor modeljaar 2023. Het interieur van de luxe liner is grondig vernieuwd. De nieuwe Flair valt duidelijk in de smaak en wint een award.

Dit zegt de jury van de German Design Award over de Niesmann+Bischoff Flair:
“De nieuwe Flair van Niesmann+Bischoff laat qua wooncomfort en design niets te wensen over en komt zo dichter bij het idee van een huis op wielen dan ooit tevoren.”

Niesmann+Bischoff Flair front
Niesmann+Bischoff Flair.
Niesmann+Bischoff Flair front
Niesmann+Bischoff Flair.

Adria Supersonic

De Adria Supersonic, het nieuwe vlaggenschip van de Sloveense caravan- en camperbouwer, zit vol luxe en technische innovaties. En daarmee valt deze integraalcamper op Merecedes in de prijzen.

Dit zegt de jury van de German Design Award over de Adria Supersonic:
“De Supersonic combineert doordacht, tijdloos, luxueus design met prestaties en innovatie en belooft een exclusieve rij- en woonervaring op het hoogste niveau van design en technologie.”

Adria Supersonic integraalcamper
De Adria Supersonic
Adria Supersonic integraalcamper
De Adria Supersonic

Prijswinnaars in Frankfurt

De officiële prijsuitreiking vindt op 3 februari plaats in Frankfurt am Main. Na de prijsuitreiking op 3 februari zijn de winnaars uit alle categorieën nog tot 19 februari te bewonderen in het Museum Angewandte Kunst in Frankfurt am Main. Alles over de German Design Award lees je via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…