Gerjak failliet

Luc Schaepkens

Familiebedrijf Gerjak BV in Harfsen, producent van onder meer voortenten en vouwcaravans, is dinsdag in de rechtbank Zutphen failliet verklaard.

De eigenaren hebben het faillissement zelf aangevraagd

Het bedrijf aan de Holtmark in Harfsen had acht mensen in dienst. Ook de onderliggende bv’s Tenttrailer Company en Tempi zijn bankroet. Alle activiteiten liggen inmiddels stil.
Volgens curator Alwin Dooijeweerd hebben directeuren Anton Lubberding en Henk Pasman besloten zelf het faillissement aan te vragen na een dalende omzet. “Die liep steeds verder terug”, aldus de curator. “Dan hebben we het over een kwestie van jaren. Mogelijk dienen er zich nog overnamekandidaten aan. Alle dienstverbanden worden opgezegd.”

Het Harfsense bedrijf levert voortenten voor caravans, vouwwaggens, kampeer- en bungalowenten. Niet voor particulieren, maar voor caravan- en grote kampeerbedrijven. In Nederland maar ook daarbuiten.
Enkele jaren geleden vierde de onderneming haar vijftigjarig bestaan. De hoogtijdagen lagen voor Gerjak eind jaren zeventig, begin jaren tachtig. Toen had het bedrijf 55 mensen aan het werk. Enkele jaren geleden is de productie verplaatst naar het buitenland, vanwege kostenbesparing.

Anton Lubberding is de kleinzoon van een van de twee oprichters van Gerjak, Gerrit Lubberding. De ander die aan de wieg stond van de tentenfabrikant was Jakob Lubberding. De naam Gerjak bindt hun namen.
Aldus de Stentor.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur