Geniet van het campingleven met je eerste Kabe

Luc Schaepkens

Het afgelopen jaar kochten veel gezinnen hun allereerste Kabe caravan of camper. De vrijheid en de veiligheid van het campingleven is populair. Het lijkt wel of iedereen mee doet aan de kampeertrend.

Kampeertrend

De kampeertrend bestaat weliswaar al een tijdje, maar vorig jaar maakten we kennis met nieuwe begrippen. Zoals staycation, oftewel thuisvakantie. Het gevolg is dat steeds meer mensen de caravan of camper kiezen als veilig vakantieverblijf. Vakantie vieren in je eigen bubbel. Op afstand blijven met je eigen bed en toilet. Een mooi plekje vinden en dat hoeft niet ver van huis te zijn. “Het campingleven is een veilige manier van op vakantie gaan. Het biedt mooie perspectieven en het kan de vakantiegewoonten voor lange tijd veranderen”, aldus Alf Ekström. De CEO van Kabe AB.

Campingleven is vrijheid en comfort

In veel mobiele telefoons worden inmiddels de mooiste kampeerherinneringen bewaard. Fantastische zonsondergangen en de mooiste plekjes om te staan. Gezellige barbecueavonden of die frisse ochtendduik in de morgen. We geven ons massaal over aan het campingleven. Het grote voordeel van kamperen is dat je je eigen accommodatie bij je hebt. Je kiest je eigen weg met je eigen keuken, bed en andere faciliteiten, onafhankelijk. We zijn lekker buiten en kunnen zonder problemen afstand houden. De camper en caravan trekken mensen aan die hiervan kunnen genieten. Wandelen, fietsen, lekker buiten. En dat zeker niet alleen in de zomer. Het gebruik van de camper en caravan het hele jaar door ziet Kabe als een interessante ontwikkeling.

Nog milieuvriendelijk ook

Kamperen is ook een klimaatvriendelijke manier van op vakantie gaan. Leggen we de verschillende vakantievormen naast elkaar, dan springt kamperen daar positief uit. Een camper of een caravan is – als alle wordt meegewogen – een van de beste opties in dat opzicht. Een Noors onderzoeksinstituut deed daar in 2018 al onderzoek naar. Op pad gaan met een camper of caravan van Kabe is vele malen milieuvriendelijker dan vliegen of een cruise. Zo is een camper niet alleen je voertuig, maar meteen ook je woning. Een totaaloplossing met een relatief lage CO2 uitstoot. Dat gaat zeker op als je ervoor kiest in eigen land te blijven. Vakantie in eigen land is – deels noodgedwongen – dit jaar de trend.

Nog meer voordelen met Kabe

Onderweg in je eerste Kabe camper of caravan profiteer je van nog meer gemak en comfort. Zo beschik je over het beste verwarmingssysteem, een unieke isolatie en een superieur ventilatiesysteem. Dat is niet alleen aangenaam en comfortabel. Het staat ook garant voor een laag energieverbruik. En zo heeft het de kleinst mogelijke impact op het milieu. Zowel in de zomer als in de winter. Duurzaam, veilig en betrouwbaar. Zo vat Kabe het gebruik van hun producten samen. Het was nog nooit zo toepasselijk als nu.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur