Balcamp 610-for-2

Geen gas in Poolse buscamper Balcamp 610-for-2

Marije Onderwaater

Al jarenlang bouwt het Poolse Balcamp voertuigen om tot camper. Op de CMT in Stuttgart presenteerde de fabrikant een volledig gasvrije buscamper voor twee personen: de Balcamp 610-for-2 op de Fiat Ducato.

De Balcamp 610-for-2 is de eerste volledig gasvrije camper van het merk uit Polen. Tot de standaarduitrusting behoren een lithiumbatterij van 200 Ah, een laadbooster, een 110 Watt-zonnepaneel en een 3000 Watt-omvormer van het merk Simarine. Koken gebeurt op een inductiekookplaat van Sterling Power. Dankzij de Truma Combi D 6 E dieselkachel is het warm in de camper én is er warm water.

Interieur Balcamp 610-for-2
Interieur Balcamp 610-for-2

Frans bed en droogtoilet

Het interieur van de 6 meter lange Balcamp 610-for-2 is ruim van opzet. Dat is te dank aan de keuze voor een Frans bed, met daarachter de badkamer. In de verte doet dit denken aan de Affinity Duo, eveneens een buscamper uit Polen, die ook een ruim interieur met een Frans bed heeft. Toch is de nieuwe Balcamp daar verder niet mee te vergelijken. Want waar in de Affinity een vaste zitgroep ontbreekt, heeft de Balcamp wél een klassieke halve dinette. De keuken, met ronde spoelbak en ronde inductiekookplaat, is aan de passagierskant geplaatst. Hier is ook een Thetford-compressorkoelkast van 90 liter te vinden. Van de zitgroep is nog een derde bed te maken. Links van het bed geeft een deur toegang tot de badkamer, met toilet, wastafel en douche. Het toilet is het noemen waard. Hier koos Balcamp namelijk voor een droogtoilet zonder water en chemicaliën.

Balcamp 610-for-2 keuken
Balcamp 610-for-2 keuken
Balcamp 610-for-2 badkamer
Balcamp 610-for-2 badkamer

Fiat Ducato met automaat

De Fiat Ducato met een automatische versnellingsbak doet dienst als basisvoertuig van de Balcamp 610-for-2. Onder de kap heeft hij naar keuze een motor van 140 pk of 180 pk. Bagage krijgt een plekje in een van de vele kasten of in de ruimte onder het bed, die vanaf de achterzijde bereikbaar is.

Balcamp 610-for-2 achterzijde
Balcamp 610-for-2 achterzijde

Meer weten?

De buscamper die Balcamp op de CMT toonde, had een Duitse vanafprijs van 87.950 euro. Voor meer info kun je via onderstaande button een kijkje nemen op de site van de Poolse camperbouwer.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…