Garmin Camper 1090 navigatie met extra groot scherm

Luc Schaepkens

Het nieuwe navigatiesysteem Garmin Camper 1090 is ook uitermate geschikt voor een auto met een caravan. Het systeem heeft specifieke navigatiefuncties voor camper en caravan in combinatie met een lekker groot 10 inch-scherm.

Garmin Camper 1090 navigatiesysteem ook voor caravan

De nieuwe Garmin Camper 1090 campernavigatie is met zijn display van 10 inch meteen het grootste navigatiesysteem van deze serie. Het scherm laat zich door zijn hoge resolutie ook goed aflezen in het zonnetje. Je kunt het scherm naar wens horizontaal of verticaal gebruiken. Door het grote scherm zijn alle navigatiedetails onderweg goed te zien. Het campernavigatiesysteem is speciaal uitgerust voor het reizen met camper en caravan. Zo kan het systeem rekening houden met de hoogte, de lengte en het gewicht van je camper of combinatie. Voor gevaarlijke situaties als een scherpe bocht of een steile helling krijg je vooraf een waarschuwing.

Alle kaarten zijn gratis

De Garmin Camper 1090 is compleet met alle kaarten van Europa. Heb je behoefte aan andere kaarten, dan zijn die gratis te downloaden. Zo haal je Noord- en Zuid-Amerika, Midden- en Noord-Afrika, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland gratis van de Garmin-site. Dat gaat dankzij de ingebouwde wifi heel gemakkelijk. Evenals het ophalen van software-updates. Dit navigatiesysteem heeft ook oog voor veiligheid en comfort. Zo is hij als bluetooth-carkit te gebruiken. Ook is het apparaat te bedienen zonder je handen van het stuur te halen.De Garmin Camper 1090 is compleet met alle kaarten van Europa. Heb je behoefte aan andere kaarten, dan zijn die gratis te downloaden. Zo haal je Noord- en Zuid-Amerika, Midden- en Noord-Afrika, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland gratis van de Garmin-site. Dat gaat dankzij de ingebouwde wifi heel gemakkelijk. Evenals het ophalen van software-updates. Dit navigatiesysteem heeft ook oog voor veiligheid en comfort. Zo is hij als bluetooth-carkit te gebruiken. Ook is het apparaat te bedienen zonder je handen van het stuur te halen.

Tips en beoordelingen van Tripadvisor zijn eenvoudig te checken, net als een overzicht van bezienswaardigheden in de buurt. Een database met campings en camperplaatsen ontbreekt evenmin. Zowel de campings van ACSI als de camperplaatsen van Campercontact zitten er in. Via het instellen van een filter is het gemakkelijk zoeken naar een plek die aan je wensen voldoet. De Garmin Camper 1090 campernavigatie is te koppelen aan de Garmin Drive-app. Daarmee heb je onder meer toegang tot actuele brandstofprijzen, de verkeerssituatie en het weer. Ook de draadloze achteruitrijcamera Garmin BC 35 is te koppelen. De Garmin Camper 1090 kan op verschillende manieren veilig worden gemonteerd. Het navigatiesysteem kost 700 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur