Franse campings blijven langer open

Luc Schaepkens

Veel Nederlanders gaan dit jaar later op vakantie. Sommige Franse campings blijven langer open en verlengen zo het vakantieseizoen.

Franse campings en het voordeel van het naseizoen

Het grootste voordeel van het naseizoen is dat het minder druk is. En vaak ook minder duur. Voor wie niet is gebonden aan het hoogseizoen is dit een prima tijd om op vakantie te gaan. Dit jaar blijken veel Nederlandse vakantiegangers hun reis te hebben uitgesteld. Ze gaan wel op vakantie, maar later in het jaar. Het is in Frankrijk nog warm genoeg om buiten te leven en eindeloze wandel- of fietstochten te maken. Het is ook de tijd van de wijnoogst, herfstkleuren, bijzondere markten en cocoonen rondom de houtkachel.

Waar kun je zoal nazomeren?

Op ongeveer 6 uur rijden vanaf Utrecht ligt Village Huttopia Senonches. De camping ligt in het bosrijke gebied rondom het meer van Badouleau. Dit is Frankrijk groener dan groen. Denk aan roeien op het meer, natuurspeurtochten in het bos of boomhutten bouwen. Behalve het verwarmde zwembad is er ook een ‘bosspa’ met een jacuzzi in de openlucht onder de sterrenhemel. Een hele andere sfeer biedt Huttopia Les Falaises, vlakbij de beroemde krijtrotsen van Normandië en de Côte a’Albâtre in Noord-Frankrijk. Vanaf de camping heb je een wijds uitzicht over de velden en het Kanaal.

Wandel langs de 120 kilometer lange kuststrook. Bezoek een havenstadje en geniet van de geweldige zonsondergangen. De camping heeft zowel een openlucht- als een overdekt verwarmd zwembad. Er is een wekelijks activiteitenprogramma voor kinderen. Camping Huttopia Wattwiller is ruim en bosrijk. Hij ligt vlak bij Mulhouse en Colmar in de Elzas. Sfeervolle dorpjes en stadjes, die vooral opvallen vanwege de vele vakwerkhuizen. Proef ook een van de lokale specialiteiten zoals ‘choucroute’, een rijk zuurkoolgerecht en een hele andere bereiding dan wij kennen.

Ook deze campings zijn deze herfst lang geopend:
Village Huttopia Dieulefit (Drôme Provençale), Lac d’Aiguebelette (aan de voet van de Franse Alpen), Ile de Ré Les Chardons Bleus, Les Châteaux (Val de Loire), Versailles, Rambouillet, Meursault (Bourgogne), Royat (Auvergne) en Sarlat (Aquitaine)

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur