Op avontuur: Frankia presenteert Yucon K-Peak 4×4 buscamper

Marije Onderwaater

Buscamper Frankia Yucon staat vanaf nu op eigen benen én krijgt een 4x4-model: de Yucon K-Peak. Dat is het grootste nieuws tijdens de perspresentatie van Frankia voor modeljaar 2024, waar Campingtrend vandaag in Duitsland bij aanwezig was.

In het voorjaar van 2019 introduceerde Frankia het eigen buscampermerk Yucon by Frankia. Een micro-liner noemde het merk de Yucon op de Mercedes Sprinter destijds. In de zomer van 2021 kwam er een basisvoertuig bij: de Fiat Ducato. Intussen kreeg de buscamper er steeds meer indelingen bij, zoals vorig jaar nog de Yucon 6.0 BD met slaaphefdak.

Bye ‘by Frankia’
Nu de Yucon vier jaar bestaat, vindt Frankia het tijd om de toevoeging ‘by Frankia’ te laten vallen. Vanaf nu spreken we dus alleen van Yucon. Natuurlijk blijft de buscamper nog wel in handen van Frankia. En er is meer nieuws!

Yucon K-Peak buscamper
Yucon K-Peak buscamper

Yucon K-Peak

De Yucon krijgt uitbreiding met een 4×4-versie, waar volgens Frankia veel vraag naar is. De Yucon K-Peak staat extra hoog op de wielen en is echt bedoeld voor off-road avonturen. Net als bij de allereerste Yucon dient de Mercedes Sprinter als basisvoertuig. In de standaarduitrusting heeft de K-Peak onder meer een 4×4-pakket, led-verlichting, een LiFePo4 accu van 300 Ah, een 90 watt-zonnepaneel en dieselverwarming. De Sprinter is voorzien van een krachtige 190 pk-motor, automatische transmissie en 360 graden parkeerhulp. Het exterieur is grijs metallic.

K-Peak achterzijde
K-Peak achterzijde
Yucon K-Peak sanitair
Yucon K-Peak sanitair
K-Peak bed
K-Peak bed

Interieur Yucon K-Peak

De Yucon K-Peak heeft lederen bekleding in het interieur, met inzetstukken van micro-leder. Een 3000 watt-omvormer, luifel en slaaphefdak staan op de optielijst. Kampeerders die voor het hefdak kiezen, krijgen er een tweede zonnepaneel van 90 watt bij. In Nederland gaat de Yucon K-Peak ongeveer 145.000 euro kosten.

Yucon K-Peak interieur
Yucon K-Peak interieur

Meer Frankia nieuws

Natuurlijk heeft Frankia nog ander nieuws voor 2024. Zo is er meer keuze bij modelserie NEO, zodat klanten meer invloed hebben op het gewicht van de camper. Verder hebben alle Frankia-campers nu een nieuw bedieningspaneel dat via bluetooth werkt en hebben de matrassen een upgrade gekregen. Binnenkort vertellen we je gedetailleerder over het Frankia-nieuws voor 2024.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…