France Passion 2022: overnachten bij 2100 Franse (wijn)boeren

Martine van Kuler

Traditiegetrouw komt France Passion in maart met een nieuwe gids. Zo ook dit jaar. En het is een jubileum, want de organisatie bestaat dertig jaar. Met een lidmaatschap van France Passion 2022 kun je met je camper gratis overnachten bij meer dan 2100 (wijn)boeren, herbergen en andere ambachtelijke bedrijven.

France Passion-gids

De France Passion-gids bestaat sinds 1993. Toen besloot een groep wijnmakers in hun eigen wijngaarden overnachtingsplekken te creëren. Het jaar erop sloten meerdere collega’s zich bij hen aan en inmiddels doen ook veehouders, fruittelers en ambachtslieden mee. Anno 2022 zijn er meer dan 2100 overnachtingsplaatsen in 91 departementen.

Hoe werkt France Passion?

Gratis met je camper overnachten bij de (wijn)boer. Wie wil dat nou niet? De formule is très simple: koop voor dertig euro een lidmaatschapskaart op de site van France Passion. Je krijgt naast deze ‘Guest Card’ ook een raamsticker, een gids met de adressen, streekkaarten, foto’s, gps-coördinaten, toegangsroutes, aangeboden producten en diensten, informatie over de gastbedrijven en tips voor leuke restaurantjes. Ook kun je gratis de dit jaar vernieuwde app downloaden.

Wat je naast de dertig euro lidmaatschap verder nog moet doen? Vrij weinig, behalve de fatsoensnormen in acht nemen. France Passion hanteert een aantal gouden regels waar iedere camperaar zich aan moet houden. Zo ben je alleen welkom met een zelfvoorzienende camper, dus met eigen toilet, water en elektriciteit. Verder wordt verwacht dat je je even voorstelt bij aankomst en afmeldt bij vertrek, én je moet de camperplek netjes achterlaten als je na 24 uur (langer mag je niet blijven) weer vertrekt. Lijkt ons niet meer dan logisch.

France Passion

Wij hebben bij France Passion 2022 al een paar wijnboeren gespot bij wie we – vanwege de wijn natuurlijk – weleens een nachtje willen doorbrengen. Wil jij trouwens meer weten over wijn? Lees dan ons artikel over wijn drinken en kopen in het buitenland.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!