Ford Transit als basis voor nieuwe buscamper Bürstner Lineo

Marije Onderwaater

De nieuwe buscamper Bürstner Lineo heeft de Ford Transit als basisvoertuig. Deze keuze vloeit voort uit het strategisch partnerschap dat de Erwin Hymer Group afgelopen januari met Ford sloot. In de Bürstner Lineo C 590 valt onder meer de stahoogte van 1,99 meter op.

Nieuwe Lineo

De nieuwe Lineo volgt een lijn die EHG al eerder inzette. Afgelopen tijd presenteerde de groep al een LMC-buscamper en twee Etrusco’s op de Ford Transit. Keuze voor Ford betekent wel inleveren op binnenruimte, aangezien de Transit negen centimeter smaller is dan de Ducato. Daar staat dus wel het verschil in stahoogte tegenover. Bij de Ford is dat 1,99 meter, terwijl de Fiat het met 1,90 centimeter moet doen.

Interieur Bürstner Lineo

In het interieur van de Bürstner Lineo zien we geen grote verrassingen. De typische Bürstner-kleuren – wit met een aardetint – horen bij het wohnfühlen. De two-tone bekleding is voorzien van diagonale stiksels. Het is min of meer uitwisselbaar met wat we de laatste jaren van Bürstner gewend zijn. In de kop van de keuken is een Thetford-compressorkoelkast van 90 liter gemonteerd. Opvallend is het randje glas dat er in de opening van de schuifdeur voor moet zorgen dat de gaspitten – er zijn er twee – niet uitwaaien.

Ruimtebesparend sanitair

Het toilet en de douche zijn voorzien van een ruimtebesparend klapdeurtje. In dit sanitair ook een raam dat open kan. De toiletspullen krijgen een plaatsje in de twee bovenkastjes. Onder de wastafel is daar geen plek voor, want daar bevindt zich een hangkast die aan buitenkant van het toilet bereikbaar is. Een fonteintje en een grote spiegel completeren de ruimte. Douchen kan waarschijnlijk niet zonder het gebruik van een douchegordijn om de omgeving droog te houden.

In de zitgroep is plaats voor vier personen. De bank is uitgerust met het Isofix-bevestigingssysteem voor een kinderzitje. Optioneel is van het zitgedeelte nog een bed van 1,87 x 0,98/0,84 meter te maken. Het dwarsbed achterin heeft een afmeting van 1,90 x 1,45 meter. Er zijn naar keuze dus twee of drie slaapplaatsen.

Accessoirepakketten tegen meerprijs

De Ford Transit heeft een 2.0 EcoBlue-motor met 130 pk. De Truma Combi 4 met digitaal iNet Ready bedieningspaneel zorgt voor de gasverwarming. Tegen meerprijs zijn meerdere pakketten verkrijgbaar, waaronder het Active Pakket met onder meer lichtmetalen wielen, en het Technik & Design-pakket.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…