Ford als basisvoertuig voor twee nieuwe Etrusco Vans

Marije Onderwaater

Uitbreiding voor het wagenpark van Etrusco. De Italiaanse camperbouwer, die onderdeel uitmaakt van de Erwin Hymer Group, presenteerde onlangs diverse nieuwe modellen op de Ford Transit. Twee daarvan zijn de nieuwe smalle halfintegralen. Deze Etrusco Vans hebben de naam V 5.9 DF en V 6.6 SF gekregen.

Etrusco

Eerder schreven we al over de keuze van Etrusco voor Ford. Hiermee wil de camperbouwer leveringsproblemen van Fiat voor zijn. Zo staan onder meer de eveneens nieuwe halfintegralen – de Etrusco T 6.9 en de Etrusco T 7.3 – op een Ford Transit met verlaagd chassis.

Etrusco Vans smaller dan halfintegralen

De Etrusco Vans zijn zogenoemde smalle halfintegralen. Ze hebben het uiterlijk van een halfintegraal, maar de compacte breedte van een buscamper. Zo zijn ze niet 2,32 meter breed – zoals de Etrusco halfintegralen – maar slechts 2,14 meter. En dat scheelt flink als je met de camper door die schattige Italiaanse straatjes wilt manoeuvreren.

Zoals gezegd staan de nieuwe Etrusco V 5.9 DF en V 6.6 SF op een verlaagd Ford Transit-chassis. Standaard hebben ze een 2.0 liter EcoBlue-motor met 130 pk en een automatische versnellingsbak. Opwaarderen naar 170 pk is mogelijk.

De opvallende neus van de Etrusco Vans
De opvallende neus van de Etrusco Vans

Variobad en grote garage

Aan de buitenzijde valt de neus van de nieuwe Etrusco Vans op. Vooral de zwarte grill met chromen omlijsting en het Etrusco-logo springt in het oog. Boven de voorruit staat de merknaam te lezen. In het moderne interieur een mix van warme en lichte kleuren. Beide campers hebben een Variobad: de wastafelwand draait waardoor een douchecabine ontstaat. In de keuken, die links van de ingang is geplaatst, een koelvriescombinatie en een driepitsgasstel. Kampeerbagage vindt een plekje in de grote garage onder de bedden.

Etrusco Van V 5.9 DF

De twee nieuwe smalle halfintegralen verschillen van elkaar qua lengte en indeling. De Etrusco Van V 5.9 DF is 5,99 meter lang en heeft achterin een dwarsbed van 2,00 bij 1,40 meter met daarboven kastjes. De bank en de draaibare cabinestoelen bieden plaats aan in totaal vier personen.

Etrusco V 5.9 DF
Basisvoertuig: Ford Transit, 130 pk
Afmetingen (lbh): 5,99 / 2,14 / 2,72 meter
Leeggewicht: n.n.b.
Laadvermogen:
 n.n.b.
Maximaal gewicht: n.n.b.
Zit-/slaapplaatsen: 
4/2
Prijs: 
n.n.b.
Website: Etrusco

Een dwarsbed in de V 5.9 DF
Een dwarsbed in de V 5.9 DF

Etrusco Van V 6.6 SF

Met een lengte van 6,71 meter is de Etrusco Van V 6.6 SF de langste van het stel. Hierdoor ontstaat achterin ruimte voor de enkele bedden. Deze hebben een afmeting van 1,94 bij 0,79 meter. Desgewenst is hier één groot bed van te maken. Rondom het bed zijn bovenkastjes te vinden. In het zitgedeelte is nog een zijstoel te vinden, waardoor er plaats is voor vijf mensen.

Etrusco V 6.6 SF
Basisvoertuig: Ford Transit, 130 pk
Afmetingen (lbh): 6,71 / 2,14 / 2,72 meter
Leeggewicht: n.n.b.
Laadvermogen:
 n.n.b.
Maximaal gewicht: n.n.b.
Zit-/slaapplaatsen: 
5/2
Prijs: 
n.n.b.
Website: Etrusco

Zithoek voor vijf personen in de V 6.6 SF
Zithoek voor vijf personen in de V 6.6 SF

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…