Fluitend langs de Berkel met fietscamper Berkel.Bed.Box

Martine van Kuler

Fietsen langs de Berkel betekent genieten van groene weilanden, molens, kastelen en vestingwerken. De rivier langs de Nederlands-Duitse grens is 115 kilometer lang. Die afstand hoef je met de fietscamper (fietscaravan) Berkel.Bed.Box niet in één dag af te leggen.

Fietscaravan

Vijf jaar geleden schreven we op Campingtrend al over de Wide Path fietscaravan, een in Denemarken geïntroduceerde caravan voor achter de fiets. Onder de naam Berkel.Bed.Box. kun je er deze zomer mee langs de Berkel op pad. Hij is te huur voor minimaal twee nachten.

Zou jij op fietsvakantie gaan met deze caravan?
Zou jij op fietsvakantie gaan met deze caravan?

Fietscamper of fietscaravan?

Tja, wie het weet mag het zeggen. INTERREG-project ‘berkeln2018-2020’, de initiatiefnemer van het project, spreekt van een ‘bicycle camper’. Wij vinden het meer een fietscaravan. Maar welke naam je het huisje op wielen ook geeft, het is en blijft een leuk ding.

Caravan voor achter een e-bike

Berkel.Bed.Box is nog geen 3 meter lang en 1,78 meter hoog. Het is een lichtgewicht fietscamper die je door middel van een trekhaak aan de achteras van een e-bike kunt bevestigen.

Tijdens de rit ‘verdwijnt’ het voorste deel in het opgeklapte achterste deel van de camper. Je hebt dus geen lel van drie meter achter de fiets hangen. Eenmaal op de bestemming aangekomen, is het een kwestie van loskoppen en uitvouwen. Binnen vijf minuten is het mobiele huisje klaar voor gebruik.

Klein, maar fijn. Dat gaat zeker op voor Berkel.Bed.Box.
Klein, maar fijn. Dat gaat zeker op voor Berkel.Bed.Box.

Slapen in de fietscaravan

Binnen heeft de fietscamper een oppervlakte van bijna drie vierkante meter en is hij voorzien van een comfortabele bank en opbergruimte. De Berkel.Bed.Box. is uitgerust met bedlinnen, een tafel, twee stoelen, twee krukjes en een schaduwdoek. Alles voor twee personen dus. Voor de nacht kan de bank worden omgebouwd tot een bed van 90 cm breed en 200 cm lang, wat we voor twee personen dan wel weer heel knus vinden.

Berkel.Bed.Box is te huur

Houd je van fietsen en wil je graag de oevers van de Berkel verkennen? Dan is deze fietscamper misschien wel iets voor jou. Er zijn twee arrangementen. Bij het ‘kleine’ arrangement haal je de e-bike en de Berkel.Bed.Box. op in het Nederlandse Almen of het Duitse Gescher Vanaf daar ga je op eigen gelegenheid op avontuur. Na de huurperiode lever je de spullen op dezelfde locatie weer in.

Fiets jij straks langs de Berkel?
Fiets jij straks langs de Berkel?

Huurmogelijkheden

Bij het ‘grotere’ arrangement kun je zelf het start- en eindpunt langs de Berkel bepalen. Bij beide arrangementen krijg je naast de fietscaravan een e-bike met krachtige motor, grote accu en lage instap.

Meer informatie over de huurmogelijkheden en een overzicht met mogelijke staanplaatsen voor de overnachting langs de Berkel aan Nederlandse en Duitse kant van de grens vind je hier. Voor twee nachten op met de Berkel.Bed.Box betaal je zestig euro. Ga je met z’n tweeën op pad, dan kun je voor datzelfde bedrag een extra e-bike huren.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!