Flinke vouwwagen voor 4 tot 8 personen: Europa Camper Sunrider XL

Marije Onderwaater

Voor grote kampeergezelschappen is het even zoeken naar een vouwwagen die iedereen een slaapplaats kan bieden. Een optie is de nieuwe Europa Camper Sunrider XL: een flinke vouwwagen waarin vier tot acht personen de nacht kunnen doorbrengen.

Europa Camper Sunrider XL

Komt de Europa Camper Sunrider XL je bekend voor? Dat kan! Dit grote 2022-model is namelijk de normale Sunrider, maar dan in extra large formaat. En doet deze vouwwagen je denken aan Cabanon, dat andere vouwwagenmerk? Dat klopt ook. Europa Camper komt namelijk uit de Cabanon-fabriek.

De wagentent van de Sunrider XL.
De wagentent van de Sunrider XL.

Handig Easy Pack System voor bagage

De vouwwagen staat op een geremd AL-KO onderstel dat is uitgerust met een terugrij-automaat en vier uitdraaisteunen. Het all season-tentdoek van de Europa Camper Sunrider XL-vouwwagen is gemaakt van zwaar katoen. Het doek is bestand tegen zowel een flinke bui als de felle zon. Bagage in- of uitruimen is eenvoudig dankzij het Easy Pack System. Door de deksel met daarop de tent omhoog te klappen, is de bagage bereikbaar.

Bagage is goed bereikbaar dankzij het Easy Pack System.
Bagage is goed bereikbaar dankzij het Easy Pack System.

Slaapgedeelte van de Sunrider XL

Het slaapgedeelte van de Sunrider XL bestaat uit twee delen. In elk deel ligt een matras van 2,10 x 1,68 meter op een dubbele lattenbodem. Zijn er meer slaapplaatsen nodig? Kies dan voor de optionele ondertentjes. Hier kunnen nog eens vier personen slapen. Het slaapgedeelte heeft een donker tentdoek, waardoor je ook op zonnige ochtenden nog even kunt blijven liggen. De gehele wagenbak is 2,20 x 5,00 meter en ook los op te zetten. Dit maakte de vouwwagen ook geschikt voor een enkele overnachting wanneer je op doorreis bent.

Leefruimte Sunrider XL

Een groot reisgezelschap heeft flink wat leefruimte nodig. Dat zit wel goed in de Sunrider XL. De voortent is namelijk 3,10 meter diep. De grote ramen zorgen dat er veel daglicht binnenkomt. In de voortent is een bisonyl kuipgrondzeil te ritsen. De luifel zorgt voor nog meer bewegingsvrijheid. Deze 2,40 meter diepe luifel heeft oprolbare zijwanden. De wanden zijn voorzien van ramen, die ook nog afsluitbaar zijn.

De luifel heeft oprolbare zijwanden.
De luifel heeft oprolbare zijwanden.

Europa Camper Sunrider XL vouwwagen in twee varianten

De Europa Camper Sunrider XL is er als Basic- en De Luxe-variant. De Basic staat voor 11.299 euro in de showroom. Aan de De Luxe hangt een prijskaartje van 12.599 euro. Laatstgenoemde heeft een luxe bermkeuken, die is voorzien van een gasstel, een spoelbak en kastjes. Op de reservelijst van deze vouwwagen staan onder meer een luifelvoorwand met horrengaas, een fietsendrager voor op de dissel, een bagagerek, een reservewiel, schokbrekers en een koppelingsslot. De Sunrider XL staat nu bij alle dealers van Europa Camper en Cabanon.

Meer vouwwagens bekijken? Klik hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…