eVentje

Flexibel en vrolijk: campingbus eVentje op ID. Buzz

Marije Onderwaater

De knappe rondingen, die mooie snuit en een alomtegenwoordige blijheid; het is logisch dat Ventje compleet is gevallen voor de Volkswagen ID. Buzz. Daarom is er nu de eVentje.

“De bus sluit met zijn compacte bouw en zijn knipoog naar het iconische camperbusje uit de jaren 50 naadloos aan bij het concept van Ventje”, zegt de camperbouwer uit Culemborg over de keuze voor de elektrische bus. De eVentje staat op de Volkswagen ID. Buzz met korte wielbasis. De campingbus heeft een lengte van 4,71 meter.

Interieur eVentje

Net als bij de reguliere Ventje heeft de eVentje een keuken aan de achterkant van de bus. Dit maakt dat de achterklep als beschutting dient wanneer je staat te koken. Liever binnen kokkerellen? Dat kan ook. Van binnen uit kun je gewoon bij de koelkast, de lades, de spoelbak en de inductiekookplaat.

Buitenset
De bank met vier zitplaatsen is voor de nacht om te bouwen tot bed. Ligt dat dan wel lekker op die bankkussens? Volgens Ventje wel. Ze zijn namelijk voorzien van matrasvulling. Het bed heeft een afmeting van 2 x 1,40 meter. Een smalle lade in de eVentje bevat stoelpoten en een tafel voor buiten, inclusief twee poefs.

eVentje interieur
eVentje interieur

eVentje voor twee

Op dit moment is het alleen mogelijk om met twee personen met de eVentje te reizen. Het Nederlandse merk werkt eraan om de gordelplaatsen voorin uit te breiden met gordelplaatsen achterin. Dan is de campingbus ook geschikt voor een groter reisgezelschap.

De eVentje is al te bestellen. De vanafprijs is 95.000 euro en de levertijd ligt op zo’n veertien maanden. De ID. Buzz met korte wielbasis heeft een 204 pk-elektromotor.

eVentje ID. Buzz
Ook genomineerd: Ventje op de ID. Buzz
eVentje ID. Buzz
Ook genomineerd: Ventje op de ID. Buzz

Tonke Buzz

De eveneens Nederlandse camperbouwer Tonke kondigde onlangs de Tonke Buzz aan. Deze staat op de in juni geïntroduceerde Volkswagen ID. Buzz met lange wielbasis, waar je hier meer over leest.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…