Flex Campers biedt een functionele en veelzijdige tenttrailer

Marije Onderwaater

Praktisch: dat is het eerste woord dat bij ons opkwam toen we Flex Campers voor het eerst zagen op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Nicolas, de sympathieke eigenaar van dit jonge bedrijf, liet ons hier alle ins & outs van deze functionele en veelzijdige tenttrailer zien. Aan de naam Flex Campers blijkt geen woord gelogen, want dit is een tenttrailer waar je echte alle kanten mee op kunt.

Flex Campers

Nicolas is gek op kamperen, motorrijden en ook nog eens ingenieur. Denkend over een manier om motoren nog makkelijker mee te nemen op een kampeertrip, kwam hij op Flex Campers. Uiteraard ontwierp hij deze vouwwagen zelf. Inmiddels zijn er drie modellen. Wij lichten hier de Flex Campers FC-750 uit.

Fietsen of motoren mee

Waar moet je beginnen als je een vouwwagen met zoveel mogelijkheden beschrijft? Want de Flex Campers FC-750 is niet alleen een tenttrailer, maar ook een aanhangwagen die je het hele jaar door kunt gebruiken. Hij kan zelfs dienst doen als boedelbak. En dan kan je er natuurlijk mee op pad voor een actieve vakantie. De FC-750 heeft namelijk voldoende ruimte voor motoren, fietsen, kajaks en zelfs een quad.

De tenttrailer als boedelbak.
De tenttrailer als boedelbak.
De motoren of fietsen kunnen mee.
De motoren of fietsen kunnen mee.

Standaarduitvoering en opties

In de standaarduitvoering heeft de Flex Campers FC-750 een oranje wagenbak. Is oranje niet jouw kleur? Geen probleem, want op de optielijst staan nog allerlei andere kleuren. Je kunt de wagen aankleden zoals je wilt. De vloer heeft honingraatstructuur van glasvezel met daarop een pvc-laag die zorgt dat de bodem tegen een stootje kan. De tenttrailer is standaard voorzien van een riant tweepersoonsbed dat een afmeting van 1,80 x 2,20 meter heeft. Op de twee bedbodems liggen matrassen van koudschuim. De matrassen zijn ‘verpakt’ in een binnentent, die eenvoudig is open te ritsen om vervolgens aan het frame te bevestigen. De binnentent is voorzien van ventilatieopeningen en opbergvakken.

De Flex Campers FC-750 is zo klaar voor een snelle overnachting.
De Flex Campers FC-750 is zo klaar voor een snelle overnachting.

Optielijst

De optielijst is een belangrijk gegeven bij de Flex Campers FC-750. Want er staan nogal wat zaken op waarmee je de trailer verder kunt aankleden. Wil je hem gebruiken voor bijvoorbeeld motoren, dus in de cargo-modus? Kies dan voor het lichtgrijze dekzeil van pvc. En als de motor meegaat, dan kan je ook niet heen om de optionele oprijgoot, en een standaard. Ook voor fietsen zijn er allerlei bevestigingsmogelijkheden.

Flex Campers FC-750 als vouwwagen

Oké, fijn dat je van alles kunt vervoeren met de Flex Campers tenttrailer, maar hoe is hij als vouwwagen? Wel, ook dan is hij op verschillende manieren te gebruiken. In de cargo-modus kun je hem bijvoorbeeld supersnel opzetten met dank aan het handige binnententje. Het dekzeil dient als luifel. Ook als ‘gewone’ vouwwagen biedt hij veel mogelijkheden. Het tweepersoonsbed staat dan naast de wagenbak. Daaronder is ruimte voor een ondertentje, zodat er vier slaapplaatsen zijn. Door nog een zijtent aan te schaffen, eventueel in combinatie met een extra ondertentje, biedt de Flex Campers FC-750 zelfs slaapplaats aan acht personen. In de standaarduitvoering heeft de tenttrailer alleen de wagenbak – waar ruimte is om dingen neer te zetten – en het bed, een afsluitbare tent en een luifel. Wil je meer ruimte? Schaf dan nog een voortent aan.

De FC-750 als vouwwagen voor het hele gezin.
De FC-750 als vouwwagen voor het hele gezin.

Toelaatbaar gewicht

Het toelaatbaar gewicht van de Flex Campers FC-750 is 750 kilo. Het laadvermogen is 400 kilo. De aanhanger is 2,65 meter lang en 1,70 meter breed. Deze tenttrailer is verkrijgbaar vanaf 9.495 euro. Kijk voor meer informatie vooral even op de website van Flex Campers. Daarop staan allerlei video’s over de mogelijkheden van deze functionele en veelzijdige tenttrailer.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…