Flessengas uit een automaat, in Duitsland kan het met Gas2go

Jos Mark

24/7 je gasfles omwisselen kan sinds kort op zeven plaatsen in Duitsland. Knauber Gas2go plaatst gasflessenautomaten in Duitsland en is druk bezig om het bereik uit te breiden.

Gasflessen

Gasflessen vergen altijd planning en organisatie. De fles is nog niet leeg en omruilen is dan zonde. Maar als de fles leeg is, ben je te laat en natuurlijk gebeurt dat in het weekend als je hem nergens kunt omruilen. Daar komt verandering in, want naast automaten voor toiletcassettes is er nu ook Gas2go, een automaat voor gasflessen.

Gas2go is zeven dagen per week beschikbaar

Het Duitse Knauber heeft inmiddels zeven gasflessenautomaten in bedrijf. Je kunt er vijf verschillende tanks omruilen. Natuurlijk zijn het de ‘Duitse’ flessen, maar die heb je waarschijnlijk toch al in je caravan of camper staan. Wij wel in ieder geval. De 11 en 5 kilo-flessen zijn er als pand- en koopfles. Knauber heeft haar eigen 8 kilo-fles als pandfles in de automaat staan.

Betalen met pin of creditcard

De werking van de Gas2go-automaat is simpel. Je presenteert je pin of creditcard en voert je pincode in. Vervolgens kiezen of je een fles wilt kopen of wisselen. Ook kies je of het om een pand- of eigendomsfles gaat. Kies je voor wisselen, dan opent er een leeg kastje waar je de fles in kunt plaatsen. Daarna opent de kast met de nieuwe volle fles en ben je weer voorzien.

Je kunt de Gas2go automaten op zeven locaties bezoeken. Je vindt ze op de website van Knauber-gas2go.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.