campings Côte d'Azur

Flaneren langs de Franse Rivièra: 5x campings aan de Côte d’Azur

Marije Onderwaater

Weelderige bloemenpracht, een azuurblauwe zee, oogverblindende jachten en dorpen met allure; aan de Franse Rivièra vind je het allemaal. Redenen genoeg om 5 campings aan de Côte d'Azur op een rijtje te zetten.

Cros de Mouton in Cavalaire sur Mer

Zwemmen met uitzicht op de Middellandse Zee? Dat kan op camping Cros de Mouton, in de heuvels van Cavalaire sur Mer. Voor kampeerders met een eigen tent, caravan, vouwwagen of camper zijn er 199 staanplaatsen. Wie iets wil huren, kan terecht in een huisje of stacaravan. Cros de Mouton is mooi groen en staat vol met mimosa- en eucalyptusbomen. Het uitzicht op de baai is een van de pluspunten van deze viersterrencamping. Voor kleine boodschappen, brood, gebak en koude drankjes kun je terecht in de campingwinkel. Vanaf het restaurant met bar – waar je ook maaltijden kunt afhalen – kijk je eveneens uit op de zee. Wil je er zelf een duik nemen? Dat kan! Het strand ligt op anderhalve kilometer van de camping. In de zomer organiseert Cros de Mouton activiteiten voor jong en oud.
Website camping Cros de Mouton

Cros de Mouton
Camping Cros de Mouton
Cros de Mouton
Camping Cros de Mouton

Esterel Caravaning in Saint-Raphaël

Tussen Fréjus en Cannes ligt de bekende camping Esterel Caravaning. Op een terrein van 19 hectare, vol parasoldennen en exotische planten, zijn 164 toeristische plaatsen en 331 huuraccommodaties te vinden. Sommige kampeerplaatsen hebben zelfs een privé-spa. Esterel Caravaning ligt op 5 minuten lopen van het strand en Agay, dat bij Saint-Raphaël hoort. Aan de ene kant zie je de kust en aan de andere kant het Esterel-massief met roodgekleurde bergen. De vijfsterrencamping heeft dit predicaat niet voor niets. Je vindt hier een waterpark met vijf zwembaden, glijbanen en zelfs een zandstrand. Ook is er een overdekt zwembad. Voor kinderen is er een speelparadijs op de camping. Eten en drinken kan in een van de twee restaurants. Verder vind je op de camping onder meer een disco, een speelhal, een bar, een snackbar, een crêperie en een winkel. En dan heeft de omgeving ook nog eens heel veel moois te bieden.
Website Esterel Caravaning

Esterel Caravaning site
Esterel Caravaning in Saint-Raphaël
Esterel Caravaning site
Esterel Caravaning in Saint-Raphaël

Yelloh! Village Les Tournels in Ramatuelle

In een oud pijnbomenbos op een heuvel boven de Golf van Saint-Tropez ligt Yelloh! Village Les Tournels. Alle kampeerplaatsen hebben elektra en op een deel is ook een waterkraan te vinden. De toeristische plaatsen hebben een divers uitzicht. Sommigen kijken uit op het dorp Ramatuelle, anderen op de Middellandse Zee of op de wijngaarden in de buurt. Op deze terrassencamping zijn ook accommodaties te huur. Het strand van Pampelonne ligt op anderhalve kilometer. Maar om af te koelen, hoef je de camping niet te verlaten. Les Tournels heeft een verwarmd aquapark van ruim 4000 vierkante meter met onder meer een lagune, glijbanen en een peuterspeelbad. De camping heeft ook een spa, een restaurant, bar, ijssalon, een winkel en allerlei activiteiten. De afstand tot het mondaine Saint-Tropez is zo’n 10 kilometer.
Website camping Yelloh! Village Les Tournels 

Yelloh! Village Les Tournels
Yelloh! Village Les Tournels
Yelloh! Village Les Tournels
Yelloh! Village Les Tournels

Camping de La Laune in Peillon

Het kan maar zo zijn dat je een zure bijsmaak overhoudt na een bezoek aan camping de La Laune. Let wel: dat ligt niet aan de camping! Menton is namelijk beroemd om het citroenfestival, dat in 2024 plaatsvindt van 17 februari tot 3 maart. Jaarlijks trekt dit twee weken durende Fête du Citron maar liefst 200.000 bezoekers. In dezelfde periode (7 februari – 3 maart) is het ook carnaval in Nice. Wil je ook beide evenementen bezoeken? Zet je kampement dan neer op camping de La Laune in Peillon. De camping is speciaal in februari geopend. Vanaf hier ben je in 15 minuten in Nice en zit je 25 minuten van Menton en Monaco. Verder ligt deze eenvoudige maar goed gewaardeerde camping vlak bij de Italiaanse grens.
Website camping de La Laune

Camping de La Laune
Camping de La Laune
Camping de La Laune
Camping de La Laune

Camp du Domaine in Bormes-les-Mimosas

Zin in een strandvakantie aan de Franse Rivièra? Kijk dan eens naar Camp du Domaine, dat direct toegang tot het strand aan de Middellandse Zee biedt. De camping ligt tegen een heuvel in Bormes-les-Mimosas, een dorp met smalle oude straatjes. Ook ben je zo in het gezellige Le Lavandou. Op Camp du Domaine kun je een accommodatie huren of voor een toeristische staanplaats kiezen. De kampeerplaatsen met elektra zijn te vinden in het dennenbos of aan zee en hebben ook een waterkraan. Er zijn ook plaatsen midden in de natuur en zonder elektra. Op de camping valt veel te beleven, al is er geen eigen zwembad. Wél vind je hier een supermarkt, een bazaar, een bakker, een restaurant en zelfs een wijnkelder. De camping orgainseert allerlei watersportactiviteiten.
Website camping

Camp du Domaine
Camp du Domaine
Camp du Domaine
Camp du Domaine

Stadscampings in Nederland

Zijn campings aan de Côte d’Azur niets voor jou? Kijk dan eens naar dit rijtje stadscampings in Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…