Fijne camping in de buurt van Lyon: camping Le Daxia

Marije Onderwaater

De afgelopen tien jaar deden we camping Le Daxia in het Franse Saint-Clair-du-Rhône drie keer aan op weg naar het zuiden. Dit is een fijne overnachtingscamping met zwembad om een nacht – of misschien wel twee te verblijven wanneer je richting het zuiden rijdt. De hoogste tijd om deze camping – op 45 km van Lyon – eens onder de loep te nemen!

Overnachtingscamping met zwembad

Een zwembad is wel een van onze wensen voor een overnachtingscamping. We vinden het heerlijk om na een lange dag in de auto op de camping af te koelen. Camping Le Daxia heeft een prima zwembad waar je even een duik in kunt nemen. Er staan wat ligbedjes omheen en er is zelfs een glijbaan. Kleintjes kunnen zich uitleven in het pierenbadje.

Het zwembad, waar het op de foto even rustig is.
Het zwembad, waar het op de foto even rustig is.

Pizzeria en speeltuin

Als ik aan Le Daxia denk, denk ik aan de pizzeria. Die is heel fijn! In het weekend komen de locals hier ook lekker pizza eten. Hier zit je (vooral buiten) echt super. Ook dit jaar schoven we op onze eerste vakantiedag op het terras aan tafel. Pizza, wijn… Ja, dan is het leven goed hoor! Overdag even reserveren is trouwens nooit weg. Dan weet je (als het goed is) zeker dat je een tafeltje hebt. En dan het mooiste: de pizzeria grenst aan de ruime speeltuin. De kinderen kunnen zich hier heerlijk uitleven. Helemaal fijn als je zelf aan tafel zit bij te komen van de reis.

Er is trouwens ook een tafeltennistafel waar de boys en ik op onze eerste echte vakantiedag heerlijk wat potjes hebben gespeeld.

Vanaf je tafeltje in de pizzeria heb je zicht op de speeltuin: super!
Vanaf je tafeltje in de pizzeria heb je zicht op de speeltuin: super!
Even scheidsrechter spelen
Even scheidsrechter spelen

En dan… het sanitair

Ja, het kan natuurlijk niet allemaal halleluja zijn. Nou ja, dat kan wel, maar dat is op Camping Le Daxia niet het geval. Het sanitair vind ik zelf dus helemaal niks. Nu ben ik behoorlijk kritisch, maar dit kan echt wel een stuk beter. Sowieso zijn de douches, toiletten en wastafels gemengd én in een kleine ruimte. Hierdoor heb je weinig privacy. Ik vond het er ook niet echt schoon. Maar goed, c’est ça

De receptie van de camping.
De receptie van de camping.
De ingang van camping Le Daxia en de pizzeria.
De ingang van camping Le Daxia en de pizzeria.
Je moet ervan houden, maar ik vond deze pizza met mosterd heerlijk!
Je moet ervan houden, maar ik vond deze pizza met mosterd heerlijk!

Conclusie camping Le Daxia bij Lyon

Al met al is Le Daxia een fijne camping om één of meerdere nachten te verblijven. Eerdere jaren bleven wij slechts één nacht. Nu was het heerlijk relaxed om twee nachten te blijven en even te onthaasten. Het is tenslotte vakantie! De plekken zijn groen en behoorlijk groot. Bij de receptie kun je broodjes voor de volgende ochtend bestellen. Je kunt de camping bijvoorbeeld gebruiken als uitvalsbasis voor een bezoek aan Lyon. Martine’s vriendin verbleef deze zomer met haar gezin een kleine week op Le Daxia en heeft het daar prima naar haar zin gehad. Wij komen er ook vast nog wel eens terecht!

Een ruime plek voor onze opblaasbare tent.
Een ruime plek voor onze opblaasbare tent.

Informatie over de camping

Camping Le Daxia
Adres: Route de Péage, 38370 Saint-Clair-du-Rhône
Land: Frankrijk
Afstand vanaf Utrecht: 934 km
Geopend: 1 april – 30 september
Aantal plaatsen: 116
Website: www.campingledaxia.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…