Pro-User Diamant TG fietsendrager

Fietsen mee naar de camping met de Pro-User Diamant TG fietsendrager

Marije Onderwaater

Een wens gaat in vervulling: vanaf dit jaar nemen wij onze fietsen mee naar de camping. Sinds kort zijn we de gelukkige bezitters van een Pro-User Diamant TG fietsendrager. Hier vertel ik je welke plannen ik met de fietsendrager heb.

In het bagageruim van onze tenttrailer ligt sinds twee jaar een vouwfiets, die ik bij de kringloopwinkel op de kop tikte. Handig om op een grote camping even mee naar het winkeltje te fietsen. Voor een tochtje naar de vlakbij gelegen supermarché voldoet mijn vouwfietsje nauwelijks, laat staan voor een langere fietsrit. Daar moest verandering in komen en dus ben ik erg blij dat ik de Pro-User Diamant TG fietsendrager mag uitproberen.

Pro-User Diamant TG
Achterop is beter dan bovenop!
Pro-User Diamant TG
Achterop is beter dan bovenop!

De wens: lekker fietsen

Thuis pak ik dagelijks mijn transportfiets en ik maak regelmatig wat kilometers op mijn racefiets. Een fiets is super makkelijk en daarom mis ik hem vaak op vakantie. Vooral voor dat ritje naar het stadje vlakbij, om iets leuks in de buurt te bekijken of om sneller bij de zee of een meertje te zijn. De camper die we vorig voorjaar mee hadden naar Spanje, had een fietsendrager. Wat was het makkelijk om vanaf de camping even naar de boulevard van Lacanau-Océan te fietsen en vanaf de camperplaats in Arras naar het stadje!

Fiets Lacanau
Op de fiets (en de stuntstep) naar de boulevard en skatebaan van Lacanau-Océan.
Fiets Lacanau
Op de fiets (en de stuntstep) naar de boulevard en skatebaan van Lacanau-Océan.

Fietsendrager op de vouwwagen

Zoals gezegd hebben we een tenttrailer. Gelukkig is er een oplossing om hier een fietsendrager op te installeren: een adapter op de dissel. Ik heb hem erop laten zetten bij Vouwwagenzaak in Amersfoort. Dankzij die adapter kunnen we de Pro-User Diamant TG straks op de dissel zetten. Deze fietsendrager is met een afsluitbare snelkoppeling op de adapter – een knop – te bevestigen. De fietsen zet je er vervolgens eenvoudig op. De framehouders met spanband zorgen ervoor dat de fietsen stevig vast staan. Omdat deze houder universeel is, kun je alle fietsen erop zetten. Overigens hebben wij nog een extra oprijgoot, zodat we drie fietsen kunnen meenemen. De fietsendrager zelf is makkelijk van de trekhaak/adapter af te halen én in te klappen. Zo neemt hij weinig ruimte in als je hem niet gebruikt. Het eigen gewicht van de Pro-User Diamant TG is 17 kilo. Er kunnen twee (elektrische) op, het maximale draaggewicht 60 kilo.

Pro-User Diamant TG
Pro-User Diamant TG
Pro-User Diamant TG
De Pro-User Diamant TG ingeklapt
Pro-User Diamant TG
De Pro-User Diamant TG ingeklapt

Naar Zoutelande met de Pro-User Diamant TG

Sinds we de Pro-User Diamant TG hebben, zijn we nog niet naar de camping geweest. Wél gebruikten we hem om naar de halve marathon in Schoorl te gaan – waar we bij een fietstransferium parkeerden en het laatste stuk fietsten – én tijdens een korte trip naar Zoutelande. Zo fijn om de fietsen mee te hebben! Uiteindelijk ga ik hem ook gebruiken voor mijn racefiets, zodat ik eens in een ander gebied kan wielrennen.

Onze vakantieplannen voor de zomer beginnen steeds meer vastomlijnd te raken. Natuurlijk laat ik je daarna weten hoe het is bevallen om de fietsendrager mee op de vouwwagen te nemen én waar we dankzij onze fietsen allemaal zijn geweest. We nemen er trouwens drie mee: die van mij en die van onze zoons. De fiets van onze jongste zoon is klein en licht, die gaat op de derde oprijgoot. De andere twee fietsen hebben een bagagedrager (eentje met een kussen) en voor nood hebben we altijd nog de vouwfiets. Dat komt dus helemaal goed met ons op vakantie!

Website Pro-User

Wil je meer weten over de Pro-User Diamant TG of weten waar je een verkooppunt vindt? Kijk dan op de website van Pro-User, waar je via onderstaande button terechtkomt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…