Fietsendragers

Fietsen mee naar de camping! 5 x fietsendragers

Marije Onderwaater

De fietsen mee naar de camping zorgt voor ongelooflijk veel vrijheid! Je maakt makkelijk een ritje naar een dorpje in de buurt of je kunt een mooie tocht maken. Je neemt de fietsen eenvoudig mee met deze fietsendragers.

Pro User Diamant TG

E-bikes, stadsfietsen, racefietsen, kinderfietsen en mountainbikes; ze kunnen allemaal mee op de Pro-User Diamant TG. Deze fietsendrager voor op de trekhaak heeft een maximaal draaggewicht van 60 kilo. De drager is geschikt voor twee fietsen, maar is uit te breiden met een derde oprijgoot waardoor er drie fietsen mee kunnen. De kantelfunctie maakt het mogelijk om iets uit de achterbak te pakken terwijl de fietsen er op staan. De Pro User Diamant TG is opvouwbaar. Voor 429 euro koop je hem bijvoorbeeld hier.

Pro User Diamant TG
Pro User Diamant TG
Pro User Diamant TG
Pro User Diamant TG

Buzzrak Colibri

Alleen al vanwege z’n opvallend gele kleur is de Buzzrak Colibri anders dan andere fietsendragers. Deze achterklepdrager voor één fiets heeft een compact formaat en wordt gebruiksklaar geleverd met vier montageriemen. Het maximale draaggewicht is 25 kilo. Dit betekent dat je bijvoorbeeld een racefiets mee kunt nemen naar je vakantiebestemming. Voor een e-bike is deze fietsendrager niet geschikt. De Buzzrak Colibri kost 99,90 euro en is onder meer hier te koop.

Buzzrak Colibri
Buzzrak Colibri
Buzzrak Colibri
Buzzrak Colibri

Thule HangOn 4

Maar liefst vier fietsen kunnen mee met de Thule HangOn 4. Dit is een eenvoudige fietsendrager die kantelbaar is wanneer de fietsen er niet op staan. Het maximale draagvermogen is 60 kilo, wat betekent dat elke fiets – wanneer je er vier meeneemt – niet meer dan 15 kilo mag wegen. Met de zachte rubberen riemen zijn de fietsen hangend te bevestigen. De voorgemonteerde drager is makkelijk plat op te vouwen. De Thule HangOn 4 kost 199 euro en is onder meer hier te koop.

Thule HangOn 4
Thule HangOn 4
Thule HangOn 4
Thule HangOn 4

Hapro Atlas Active

De Hapro Atlas Active is een instapmodel voor op de trekhaak. Deze fietsendrager heeft een eenvoudig bevestigingssysteem, velgbescherming en diefstalpreventie. Er passen drie fietsen op en het maximaal draaggewicht is 60 kilo. Ook elektrische fietsen of mountainbikes passen op deze drager. De Hapro Atlas Active is kantelbaar – ook met de fietsen erop – wat betekent dat je gewoon de achterklep kunt openen zonder ze eraf te halen. Voor 369 euro koop je de Hapro Atlas Active bijvoorbeeld hier.

Hapro Atlas Active
Hapro Atlas Active
Hapro Atlas Active
Hapro Atlas Active

Pro User Ruby+

Twee fietsen kunnen mee op de Pro User Ruby+, een zeer lichte fietsendrager van slechts 14,5 kilo. De Ruby+ heeft brede wielgoten van kunststof en flexibele frameklemmen. De kentekenplaathouder met verlichtingsbalk is uit te schuiven, waardoor ruimte ontstaat voor een optionele derde oprijgoot. De fietsendrager is inklapbaar en heeft een kantelmechanisme. Het maximaal draaggewicht bij twee fietsen is 50 kilo. De Ruby+ komt met een hangslot. Voor 259 euro koop je de Pro User Ruby+ fietsendrager bijvoorbeeld bij Bol.com.

Pro User Ruby+
Pro User Ruby+
Pro User Ruby+
Pro User Ruby+

Meer activiteit op de camping?

Hou je ervan om op de camping lekker actief te zijn? Kijk dan eens naar deze gear.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…