Fendt Tendeza

Fendt Tendenza 2023 compleet vernieuwd

Martine van Kuler

Een klassieke caravan in een moderne stijl. Zo mogen we de Fendt Tendeza wel omschrijven. Voor modeljaar 2023 krijgt de caravan een compleet nieuw interieur en ook het front en de achterwand zijn vernieuwd.

Bij Fendt hebben ze niet stilgezeten, want voor modeljaar 2023 zijn er heel wat veranderingen. Zo berichtten we eerder al over de Apero, de compleet nieuwe instapcaravan van de fabrikant uit het Duitse Mertingen. Maar ook over de al langer bestaande Fendt Tendenza is het een en ander te melden. Zo krijgt de caravan een nieuw front en een nieuwe achterwand.

Fendt Tendenza: frivool en klassiek

Voor de opvallendste verandering moet je de Fendt Tendenza echter van binnen bekijken. Het 2023-model heeft namelijk een compleet ander interieur. Het nieuwe meubeldecor heet Noce Marche: natuurlijk ogend hout en kastkleppen met een hoogglans afwerking in een cappuccinokleur. De handgrepen en knoppen zijn in chroom.

Voor de stoffering is er de keuze uit twee lijnen. Cannes is met zijn blauwe kleur en rechte rugkussens enigszins behoudend. Mag het wat frivoler? Kies dan voor Studio-Line Vivara. Deze lijn heeft zittingen in gemêleerd lichtblauw en lichtgrijze rugkussens. Deze hebben ook een andere vorm.

Fendt Tendenza 2023
Fendt Tendenza.
Fendt Tendenza 2023
Fendt Tendenza.

Praktisch en stijlvol

Gemak dient de mens en dat hebben ze bij Fendt goed begrepen. Dit blijkt onder meer uit de kledingkastverlichting met bewegingssensor. Nooit meer op de tast zoeken naar het lichtknopje. Handig!

Ook de keuken van de Tendenza is op de schop genomen. De beige achterwandbekleding en het plissé gordijn voor het keukenraam zorgen voor een huiselijke sfeer. De brede lades, compressorkoelkast, het driepitsgaststel met afdekplaat, de separate wasbak met moderne keukenkraan en de oven met grill-functie maken de keuken bovendien praktisch.

Tel daar de nieuwe bovenkasten met led-verlichting, een nieuw ontworpen led-plafondlamp, Truma-gaskachel met digitaal bedieningspaneel en geïntegreerde warmwaterboiler, en het tot 1,98 meter verhoogde plafond bij op en je begrijpt dat de Fendt Tendenza klaar is voor 2023.

Fendt Tendeza 550 SG
De Fendt Tendeza 550 SG.
Fendt Tendeza 550 SG
De Fendt Tendeza 550 SG.

Fendt Tendenza in zeven indelingen

De Fendt Tendenza is er in zeven indelingen, waarvan er drie nieuw zijn: de 550 SG, de 560 SG en de 560 SFDW. De eerste twee zijn vrijwel identiek. Het enige verschil is dat de 550 SG 2,32 meter breed is en de 560 SG 2,50 meter. De Tendenza 560 SFDW heeft een queensize bed achterin en een aparte douche in de badkamer.

Wil je meer weten over de Fendt Tendenza of een van de andere caravans van de fabrikant, klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!