Fendt live.work.connect

Fendt live.work.connect wint European Innovation Award

Martine van Kuler

Het concept live.work.connect van Fendt is opnieuw in de prijzen gevallen. De jury van de European Innovation Awards riep het idee van Fendt Caravan uit tot winnaar in de categorie ‘Technologie & Connectiviteit’.

Fendt toonde vorige zomer op de Caravan Salon in Düsseldorf twee conceptcaravans waarin mobiel werken en reizen hand in hand gaan. Voor dit Fendt live.work.connect-idee won de Duitse fabrikant eind vorig jaar al een German Design Award. Het nieuwe caravanconcept blijkt gewild, want ook de jury van de European Innovation Awards was onder de indruk.

European Innovation Award ‘Technologie & Connectiviteit’

De European Innovation Awards-verkiezing beloont innovatieve ideeën van ontwikkelaars van voertuig- en kampeeraccessoires. Dit jaar werden de prijzen alweer voor de veertiende keer uitgereikt. De jury, bestaande uit hoofdredacteuren van gespecialiseerde tijdschriften uit twaalf Europese landen, selecteerde de winnaars uit ruim honderdvijftig innovaties in zeventien verschillende categorieën, waaronder ‘Technologie & Connectiviteit’.

Fendt live.work.connect
Fendt live.work.connect
Fendt live.work.connect
Fendt live.work.connect

Fendt caravan voor digitale nomaden

Met het prijswinnende live.work.connect-concept wil Fendt de grenzen van het traditionele reizen verleggen. Voor sommige beroepsgroepen is een vaste kantoorplek immers niet altijd meer vereist. Fendt wil de mensen op wie dit van toepassing is in staat stellen de wereld te verkennen, terwijl ze tegelijkertijd de beschikking hebben over een moderne werkplek. Daarom creëerde het twee caravans die geschikt zijn als reispaleis, maar ook als mobiel kantoor. De kleinste van de twee staat voor ‘connect’ en heeft de Apero 495 als basis. De grotere caravan heet ‘work’ en is gebaseerd op de Tendenza 650.

Ben jij een digitale nomade en zie jij zo’n caravan wel zitten? Dat treft, want de nieuwe Apero #connect van Fendt-Caravan is vanaf 2024 te bestellen. Hoeveel het mobiele kantoor annex reispaleis gaat kosten is ons niet bekend, maar klik op onderstaande button en schrijf je in op de website Fendt om de updates te ontvangen. En ben je benieuwd naar de overige winnaars van de European Innovation Awards? Je vindt ze op deze website.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!