Fendt caravans 2023

Fendt caravans 2023: nieuwe serie erbij, twee series verdwenen

Jos Mark

Fendt caravans heeft voor modeljaar 2023 veel nieuws te melden. De fabrikant uit het Duitse Mertingen, die twee jaar geleden zijn vijftigste verjaardag door corona in het water zag vallen, schrapt twee caravanseries. Tegelijkertijd zet Fendt Caravans 2023 een nieuwe serie als instapcaravan neer: de Apero.

Fendt caravans 2023: Saphir en Opal verdwijnen

De instapserie Saphir en de bovenste middenklasse – Opal – verdwijnen uit modellijn van Fendt. De nieuwe Apero neemt de plaats van de Saphir in. Dat zijn de grootste wijzigingen in de modellenstrategie. Voor alle modellen geldt dat ze met het front en de achterwand de twee jaar geleden vernieuwde Diamant volgen. Het front komt exact overeen, de achterwand wordt in een licht gewijzigde versie toegepast. De achterwand van de Diamant is 250 centimeter breed terwijl in de overige series 235 centimeter standaard is en in een enkel geval 250 centimeter optioneel. Daarnaast zijn er veel verschillende achterramen in die series te vinden, terwijl de Diamant altijd dicht is. Dit zou te veel varianten van die achterwand opleveren die duur is om te produceren. De belijning op de wanden is gemoderniseerd en er is onderscheid tussen de onderste series Apero en Bianco, die een blauwe lijn hebben. De Tendenza en Diamant laten een grijze signatuur zien.

Fendt caravans 2023 apero
Fendt Apero buiten
Fendt caravans 2023 apero
Fendt Apero buiten

Instappen bij Fendt in de Apero

De Apero is vanaf modeljaar 2023 de instapserie. In deze caravan een interieur dat duidelijk is geïnspireerd op het Scandinavische design dat zuster Hobby in de Maxia toepast. Ze komen daar bij Fendt ook zelf voor uit. Hoewel de fabrikanten dezelfde eigenaar hebben, worden de caravans los van elkaar in twee fabrieken – die fysiek zelfs bijna 800 kilometer van elkaar verwijderd zijn – gebouwd. Fendt heeft dan ook een eigen signatuur en een geheel eigen wijze van caravans bouwen.

Met de Apero wil Fendt meer jongere mensen aanspreken. De lichte en donkere kleuraccenten, twee stijlen – sunset en spring – geven de caravans een moderne uitstraling. Bij sunset zijn de gordijnen zonnebloemgeel en de bekleding van de bank licht grijsblauw. Bij spring komt appeltjesgroen op de gordijnen en is de bekleding lichtgrijs. De bovenkasten hebben een nieuw ontwerp met strakke rechte grepen en een lichte kleurstelling. De Apero komt in zeven indelingen, van een 465 SFB tot en met een 560 SKM. Twee van de indelingen hebben stapelbedden voor de kinderen.

Fendt apero keuken 2023
Fendt Apero keuken.
Fendt apero keuken 2023
Fendt Apero keuken.
Fendt Apero Sunset 2023
Fendt Apero Sunset 2023
Fendt Apero 465 TG
Fendt Apero 465 TG.
Fendt Apero 465 TG
Fendt Apero 465 TG.
Fendt Tendenza 2023
Fendt Tendenza.
Fendt Tendenza 2023
Fendt Tendenza.

Nieuw interieur voor de Fendt Tendenza

Naast het hernieuwde front en de nieuwe achterwand voor alle modellen heeft Fendt caravans 2023 voor de Tendenza een compleet nieuw interieur ontwikkeld. Ook hier zien we nieuwe kastkleppen die veel weg hebben van de bovenkastjes in de Apero. In de Fendt Tendenza hebben de kastkleppen een hoogglans afwerking in een cappuccinokleur. De kopers van de nieuwe Tendenza kunnen kiezen voor twee interieurstijlen. Cannes is wat meer behoudend met een fraaie blauwe kleur en rechte rugkussens. Studio-Line Vivara is wat frivoler met gemêleerd lichtblauw op de zittingen en een lichtgrijs voor de rugkussens die daarnaast een ander model hebben dan bij Cannes.
De Fendt caravans 2023 Tendenza is er in zeven indelingen, waarvan één indeling met een Frans bed, twee enkele beddenwagens en drie indelingen met een queensbed.

Fendt caravans 2023
Tendenza front
Fendt caravans 2023
Tendenza front
Fendt Tendenza interieur
Fendt Tendenza interieur
Fendt caravans 2023 Tendenza
Frans bed in Tendenza
Fendt caravans 2023 Tendenza
Frans bed in Tendenza

Fendt Bianco Selection en Bianco Activ

De in Nederland veel verkochte series Bianco en Bianco-activ krijgen nieuwe interieurstijlen: Alicante en Zingaro. Alicante is het meest opvallend en combineert donkergrijze bekleding met lichtgroen, lichtgrijze accenten en accessoires. Zingaro houdt het allemaal wat conservatiever met donker- en lichtgrijs. Beide stijlen zijn gecombineerd met het houtdecor Tiberino, dat wat wegheeft van licht eiken. De Bianco selection komt met vijf indelingen, waarvan twee wagens met stapelbed. De Bianco Activ heeft verreweg de meeste indelingen. Elf stuks maar liefst. De serie start bij de compacte 390 FSH en eindigt bij de 720 SDKW. Er zijn vier wagens met stapelbed, zes met een Frans bed en drie exemplaren met enkele bedden.

Fendt caravans 2023 Bianco
Fendt Bianco
Fendt caravans 2023 Bianco
Fendt Bianco
Fendt Bianco 2023 interieur
Interieur Bianco 2023
Fendt Bianco 2023 interieur
Interieur Bianco 2023
Fendt Bianco 2023 interieur
Bianco frans bed
Fendt Bianco 2023 interieur
Bianco frans bed

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.