Feestje in Bad Waldsee: luxe Eriba Touring 820 rolt voor 100ste keer van band

Marije Onderwaater

Met een lengte van 8,48 meter en een prijskaartje van bijna 90.000 euro is de Eriba Touring 820 zeker geen caravan voor de massa. Toch vierde Eriba onlangs een klein feestje in de fabriek in Bad Waldsee, want de honderdste Touring 820 rolde onlangs van de band.

Eriba

De Eriba Touring is een klassieker. Het allereerste exemplaar, de Touring Troll, werd in 1957 gebouwd. Dat gebeurde door Erwin Hymer, zoon van een landbouwvoertuigbouwer. Hij ging samen met zijn vriend Erich Bachem aan de slag met een caravan. Dat groeide uiteindelijk uit tot het merk Eriba, vernoemd naar Erich. Inmiddels zijn Eriba en de Touring niet meer weg te denken uit het kampeerleven. Toch blijft het merk uit het Zuid-Duitse Bad Waldsee trouw aan de eigen roots. Wie de huidige Touring vergelijkt met het origineel uit 1957, ziet wel degelijk nog gelijkenissen.

De oer-Troll, de eerste Eriba caravan
De oer-Troll, de eerste Eriba caravan

Eriba Touring 820 grootste Touring

Van dit stukje geschiedenis gaan we weer terug naar 2022. Of eigenlijk, naar 2019. In januari van dat jaar presenteerde Eriba de supergrote Touring 820 op de CMT in Stuttgart. De 820 was meteen spraakmakend, door de lengte, het prijskaartje en door de vertrouwde stalen kooiconstructie in de kleur Crystal Silver. En dan is er nog het interieur van de tandemasser, dat niet onder doet voor thuis. Grote panoramaramen bieden rondom uitzicht en halen zo buiten naar binnen. Qua meubelstijl en inrichting koos Eriba voor een jachtlook. Bij de fraaie en praktisch ingedeelde keuken plaatste het merk een opvallend rond raam. Verder heeft de Eriba Touring 820 een riante badkamer met separate douche. Het panoramabed heeft een V-vorm en is bijna 2 x 2 meter groot. Ook heeft de caravan vloeistofverwarming en is hij uitgerust met het Eriba Smart Home-besturingssysteem. De Touring sleepte in 2019 al direct een Red Dot Design Award in de wacht.

De Eriba Touring 820 is een opvallende verschijning.
De Eriba Touring 820 is een opvallende verschijning.

Feestje in fabriek Bad Waldsee

De luxe caravan wist al honderd kampeerders te bekoren en dat wilde Eriba niet ongemerkt voorbij laten gaan. De tandemasser werd daarom op feestelijke wijze aan zijn nieuwe eigenaar overhandigd. Eriba is trots op deze mijlpaal, zo vertelt brand manager Matthias Binder. “Dit bewijst dat we hier bij Eriba begrijpen welke eisen de hedendaagse reiscultuur aan een voertuig stelt én dat we daaraan tegemoetkomen.” Volgens Binder weet Eriba al sinds de eerste Touring het perfecte huis op vier wielen aan te bieden. “Hoewel we ons voortdurend ontwikkelen, blijven we tot op de dag van vandaag trouw aan het iconische ontwerp en Eriba’s traditionele kwaliteitsstandaard.”

Het interieur van de Eriba Touring 820
Het interieur van de Eriba Touring 820

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…