Familiecamping de la Baie aan de Côte d’Azur in Frankrijk

Luc Schaepkens

De Franse familiecamping de la Baie ligt in Cavalaire-sur-Mer aan de Côte d’Azur. Dit is een leuk stadje met Franse koffie-met-stokbrood-terrasjes, eettenten, souvenirwinkeltjes en de bushalte naar onder meer Saint-Tropez.

Familiecamping

Campings waar we vaker dan één keer staan zijn redelijk dun gezaaid. Aan het Gardameer hebben we er een paar. Maar er zijn twee campings waar we al drie keer stonden. Camping de la Baie in Cavalaire-sur-Mer is zo’n favoriet. Een lekker rustige Franse familiecamping. Er is een winkeltje met elke dag vers brood, een zwembad en een restaurant. Al was dat laatste elke keer al gesloten omdat we er laat in het jaar stonden. Dat is geen probleem, want er is een haven vol restaurants. Ook aan de lange boulevard is er voldoende keus. Allemaal op loopafstand van de camping. Daarbij kom je ook langs het plein waar eens per week – op woensdag – een grote markt is. Altijd leuk.

De haven van Cavalaire-sur-Mer.
De haven van Cavalaire-sur-Mer.

Camping de la Baie in de baai van Cavalaire

Een grote Carrefour voor de wekelijkse boodschappen ligt om de hoek, twee keer links om precies te zijn. Het is mogelijk om hier met de camper te parkeren. We hoorden vanaf onze plek één week dagelijks even muziek, ’s middags bij het zwembad. Dat bleek de gezellige afsluiter van een pot jeu des boules. Er was namelijk nog geen corona toen we er de laatste keer waren. De plekken op de la Baie zijn niet al te ruim. Heb je een caravan met voortent, dan kan je de auto beter op een van de parkeervakken zetten.

De la Baie heeft 350 plaatsen op 5 hectare. Het zandstrand van de Côte d’Azur ligt op 400 meter afstand. Langs het strand zijn er her en der kleine baaitjes. Lekker op het strand liggen of zwemmen kan hier prima.

Het zwembad.
Het zwembad.

Genoeg te doen

Breng afwisselend een bezoekje aan Provençaalse markten en middeleeuwse stadjes. En natuurlijk neem je de bus naar het legendarische Saint-Tropez. Want wie wil er niet een keer op het terras zitten tussen de internationale jet set? We raden je wel aan om het bij koffie te houden, wil je na afloop niet blut zijn. Meer informatie over deze Franse badplaats aan de Côte d’Azur en wat er allemaal te doen is kun je lezen op deze site.

Ook op de site van de camping vind je meer informatie over de omgeving en wat je er allemaal kunt doen. Van het groene eiland, via cultuur naar kleurrijke dorpen. In 2021 is de camping geopend van 15 maart tot 15 november.

Informatie over de camping

Camping de la Baie
Adres: Boulevard Pasteur, 83240 Cavalaire-sur-Mer
Land: Frankrijk
Afstand vanaf Utrecht: 1316 kilometer
Geopend: 15-3 / 15-11
Aantal plaatsen: 350

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur