Bürstner Premio

Facelift voor Bürstner caravans Premio en Premio Life

Martine van Kuler

Veel fabrikanten onthulden onlangs hun plannen voor modeljaar 2023, zo ook Bürstner. Het opvallendste caravannieuws van de Duitsers betreft de Premio-modellen. Zo komt er met de Bürstner Premio 455 TS een nieuwe indeling en wordt de Premio Life-serie vanaf nu gebouwd op een Knott-chassis.

Bürstner Premio 455 TS

De Premio is de populaire middenklasse caravan van Bürstner. Hij was er al in negen indelingen, en daar komt vanaf modeljaar 2023 nog een tiende bij: de Bürstner Premio 455 TS. Dit is een compacte caravan met een tweepersoonsbed en een gezellige rondzit. Naast het bed zien we de stijlvolle badkamer. Deze heeft een ruimtebesparend, draaibaar toilet en een wastafel. Liever een douche? Kies dan het optionele Comfort Shower Pack. Je krijgt dan een douchecabine van 67×60 cm, compleet met kraan, slang en douchekop.

De Premio 455 TS Premio 455 TS is – evenals de andere caravans uit de Premio en Premio Plus-serie – verkrijgbaar in een nieuw interieurdesign. Het Brava-meubeldecor is te combineren met vier hoogwaardige bekledingsvarianten.

Bürstner Premio 455TS
De nieuwe Bürstner Premio 455 TS.
Bürstner Premio 455TS
De nieuwe Bürstner Premio 455 TS.

Knott-chassis voor Bürstner Premio Life

Ook voor instapcaravan Premio Life heeft Bürstner iets nieuws in petto. Zo wordt de caravan vanaf nu gebouwd op een Knott-chassis. Dit is standaard voorzien van stabilisatoren met een draagvermogen tot 1.000 kilo. Optionele extra’s zijn het nieuwe stabilisatiesysteem ETS Plus, een nieuwe veiligheidskoppeling en een disselafdekking.

Het interieur van de Premio Life kreeg vorig jaar al een upgrade – in dit artikel lees je daar meer over – maar dat betekent niet dat er voor 2023 binnen niets is veranderd. Zo is de keuken vanaf nu standaard voorzien van compressorkoelkast.

Bürstner Premio LIfe 455 TS
Bürstner Premio LIfe 455 TS
Bürstner Premio LIfe 455 TS
Bürstner Premio LIfe 455 TS
Bürstner Premio LIfe 455 TS
Bürstner Premio LIfe 455 TS

Bürstner Premio Life 490 TK

Bovendien heeft Bürstner voor 2023 de indeling van de Premio Life 490 TK herzien. Het onderste bed van het stapelbed achterin de caravan is op te klappen, waardoor de onderliggende bergruimte makkelijker bereikbaar is. Het stapelbed is optioneel met nog een derde slaapplaats uit te breiden. Dat maakte het voor zeven mensen mogelijk om in de caravan te overnachten. Verder heeft de 490 TK een Comfort-badkamer met het optionele Comfort Shower Pack en is het model nu ook leverbaar met een 142 liter-compressorkoelkast.

Alle noviteiten zijn voor het eerst te bekijken op de komende Caravan Salon. Via onderstaande button kun je ook alvast een kijkje nemen op de website van de caravan- en camperbouwer uit Duitsland.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!