Face-to-face-indeling in nieuwe halfintegraal Carado T457

Marije Onderwaater

Het de kampeerder nóg meer naar de zin maken; dat is de missie van Carado. Bij het ontwerp van de nieuwe halfintegraal Carado T457 was er extra aandacht voor praktische oplossingen, comfort en gezelligheid.

Het campermerk Carado, onderdeel van de Erwin Hymer Group, heeft al een behoorlijke rij halfintegralen in de showrooms staan. Daar komt nu een nieuwe plattegrond bij: de Carado T457. Met een lengte van 7,39 meter en een breedte van 2,32 meter is er volop ruimte voor een comfortabele indeling.

Carado T457 plattegrond
Carado T457 plattegrond

Face-to-face-zitgroep

In de Carado T457 zijn de zitbanken tegenover elkaar geplaatst. Deze geliefde indeling is ook te vinden in een andere Carado: de T459. De tafel die tussen de banken staat, is weg te klappen. Zo ontstaat nog meer bewegingsvrijheid. Voor de reis zijn de banken eenvoudig tot zitplaats om te bouwen. Optioneel is ook een bedombouw voor de zitgroep verkrijgbaar. De stahoogte in de camper is een ruime 2,10 meter.

T457 indeling
T457 indeling

Keuken en badkamer

In de keuken zit een tweepitsgasstel met elektrische ontsteking en een ronde spoelbak. De koelkast, aan de overzijde van het keukenblok, heeft een inhoud van 98 liter. De keuken is ver onder meer uitgerust met een bovenkastjes, een onderkast en lades.

Badkamer met schuifwand
De badkamer in het midden van de camper biedt volop ruimte dankzij de separate douchecabine aan de passagierszijde. Aan de overkant zijn het toilet en de wastafel te vinden. Met een schuifwand is de badkamer te scheiden van het slaapgedeelte.

Carado T457 keuken
Carado T457 keuken
Carado T457 badkamer
Carado T457 badkamer
Carado T457 interieur
Carado T457 interieur

Slapen in enkele bedden

De enkele bedden achterin de Carado T457 hebben een afmeting van 2,00 x 0,80 meter. Een ombouw voor een tweepersoonsbed is tegen meerprijs verkrijgbaar. In het slaapgedeelte zijn verder bovenkasten met deurtjes en open aflegvakken te vinden.

Bedden T457
Bedden T457

Halfintegraal op Fiat Ducato

Basisvoertuig van de nieuwe Carado-halfintegraal is de Fiat Ducato, die standaard is uitgerust met een 140 pk-motor. In de basisversie heeft de Carado T457 een vanafprijs van 85.290 euro. De campers is verder aan te kleden met het pro-pakket en het pro+-pakket, die respectievelijk 2600 euro en 5900 euro kosten.

Ford Transit
Naast de Fiat Ducato bouwt Carado ook halfintegraalcampers op de Ford Transit, zoals je in dit artikel kunt lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…