Even kijken: royale badkamer in Custom Bus Camper XL

Marije Onderwaater

De badkamer in een buscamper is vaak te vinden tussen het bed en de dinettebank. De Duitse camperbouwer Custom Bus doet het helemaal anders in de Camper XL. En eigenlijk geldt dat voor meer geldende tradities als het om een buscamperindeling gaat. Het resultaat is de opvallend stijlvolle Custom Bus Camper XL met royale badkamer achterin.

Met de Volkswagen Crafter als basisvoertuig lijken de mogelijkheden voor de Custom Bus Camper XL eindeloos. En dat is precies wat het team van Custom Bus voor ogen heeft: een buscamper die aan ieders wensen voldoet. Wie graag zo compleet mogelijk op reist gaat, kan kiezen voor een royale badkamer. Deze krijgt een plaats achterin de camper, tussen de bank en de achterdeuren. Twee wanden sluiten het sanitair af van de rest van de camper. De badkamer is uitgerust met een droogtoilet, een opklapbare wastafel en zelfs een douche. De douche is dankzij de in de vloer geïntegreerde bak ín de bus te gebruiken, maar het is ook mogelijk om je buiten af te spoelen. Daarvoor gebruik je het douchegordijn dat ook in de bus hangt plus het houten rooster. De vrije achterzijde van de camper is voor meer doeleinden bruikbaar; bijvoorbeeld als kleedkamer of als opbergruimte voor fietsen of andere sportbenodigdheden.

Custom Bus Camper XL badkamer
Custom Bus Camper XL badkamer
Custom Bus Camper XL badkamer
Custom Bus Camper XL badkamer
Camper XL laadruimte
Camper XL laadruimte

Driezitsbank wordt groot bed

De driezitsbank in de buscamper is uitneembaar. Dit betekent dat de bus ook is te gebruiken voor transportdoeleinden. Custom Bus berekende dat de Camper XL zonder bank 8m³ laadruimte biedt, zo kunnen er bijvoorbeeld drie pallets mee. De bank biedt drie zitplaatsen, waarvan de buitenste twee een Isofix-bevestiging voor kinderzitjes hebben. Voor de nacht verandert de bank in een bed van 2,10 x 1,55 meter en dat is beslist ruim te noemen. Opvallend detail: in deze buscamper slaap je in de lengterichting en niet in de breedte. Onder het bed is ruimte voor uitneembare opbergboxen. Meer slaapplaatsen zijn te creëren door te kiezen voor een slaaphefdak.

Custom Bus Camper XL bed
Custom Bus Camper XL bed
Camper XL bank
Camper XL bank
Camper XL opbergboxen
Camper XL opbergboxen

Warm en stijlvol interieur

Wie bovenstaande foto’s van de Custom Bus Camper XL heeft bekeken, is het vast al opgevallen: het stijlvolle interieur van de buscamper. Custom Bus gebruikt voor de inrichting een combinatie van eikenhout en antraciet, wat voor een warme sfeer zorgt. Aan de bestuurderszijde is een flink keukenblok geplaatst, met daarin een 75 liter-inbouwkoelkast, een tweepitskookstel en een spoelbak. De dubbele tafel is zwevend, waardoor er onder de tafel genoeg beenruimte is. De besteklade is bij gebruik van de tafel toegankelijk vanaf de zijkant van het keukenblok.

Camper XL tafel
Camper XL tafel
Custom Bus keuken
Custom Bus keuken
Custom Bus keuken besteklade
Custom Bus keuken besteklade

Kies voor off road

Het exterieur van de Custom Bus Camper XL is zoals je van een dergelijke buscamper kunt verwachten: robuust en avontuurlijk. Om de VW Crafter nog een tikkie stoerder te maken, zijn er allerlei off road-opties. Zo is het mogelijk de buscamper uit te rusten met onder meer vierwielaandrijving, sperdifferentieel, AT-banden en bodembescherming. De 5,99 meter lange Camper XL is verkrijgbaar vanaf 100.000 euro. Meer info? Klik op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…