De Europese Camping.info top 100 voor 2021

Luc Schaepkens

Heb je hulp nodig bij het zoeken naar een camping? De Duitse Camping.info top 100 zet de beste Europese campings op een rij. Wij noemen de top 10. En extra leuk: in de top 100 staan twee Nederlandse campings.

23.000 Europese campings beoordeeld

De 23.055 Europese campings in 44 landen – allemaal terug te vinden in de online campinggids – werden beoordeeld. Camping.info laat kampeerders punten geven en stelt vervolgens een top 100 samen. Stonden er in 2020 nog zes Nederlandse campings bij de honderd beste, dit jaar zijn het er slechts twee. We tonen de top 10 en geven een link naar de complete Camping.info top 100. Daarnaast ook aandacht voor de twee Nederlandse campings uit de top 100 van Europese campings: camping Vreehorst en camping Het Winkel, beiden in Winterswijk. Misschien kun je inspiratie opdoen voor je volgende vakantie.

De Europese nummer 1: Campingpark Kühlungsborn.
De Europese nummer 1: Campingpark Kühlungsborn.

De 10 beste campings van Europa volgens Camping.info

1. Campingpark Kühlungsborn / Duitsland – www.topcamping.de
2. Camping Grubhof / Oostenrijk – www.grubhof.com
3. Rosenfelder Strand Ostsee Camping / Duitsland – www.rosenfelder-strand.de
4. Camp MondSeeLand / Oostenrijk – www.campmondsee.at
5. Naturisten FamilienSport- und NaturCamp Sonnensee / Duitsland – www.bffl-hannover.de
6. Camping Hüttenberg / Zwitserland – www.camping-huettenberg.ch
7. Luxury Camping Schlosshof Resort / Italië – www.schlosshof.it
8. Camping Murinsel / Oostenrijk – www.camping-murinsel.at
9. Campingplatz Ecktannen / Duitsland – www.camping-ecktannen.de
10. Campingpark Kalletal / Duitsland – www.campingpark-kalletal.de

Hier kun je de complete top 100 van 2021 bekijken: www.camping.info/award

Twee Nederlandse campings in de top 100: Camping Vreehorst

Dit jaar staan er twee Nederlandse campings in deze Camping.info top 100 van Europese campings. Opvallend: ze liggen beide in Winterswijk. Hoewel opvallend… Winterswijk ligt niet toevallig vlakbij de Duitse grens.

Camping Vreehorst staat op nummer 65 in de lijst. Daarmee is het de hoogst genoteerde Nederlandse camping. Deze moderne en eigentijdse camping is slechts 13 hectare groot, maar beschikt wel over veel voorzieningen, zoals een binnenzwembad en buitenzwembad. Camping Vreehorst ligt niet alleen in het mooie buitengebied van Winterswijk, maar ook op slechts 3 kilometer van het gezellige centrum van Winterswijk. De vele winkels, restaurantjes en de wekelijkse warenmarkt geven dit dorp stadse allure.

In de beginjaren had de camping voornamelijk jaarplaatsen. Toen in 1996 de derde generatie aan het roer kwam, werd de camping steeds meer een toeristische camping. Nu is Vreehorst een mooie mix van kampeervelden en verhuuraccommodaties, en een aantal jaarplaatsen. Camping Vreehorst heeft kwaliteit en ruimte hoog in het vaandel staan. De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in vernieuwing en verruiming. Zo zijn er luxe toiletgebouwen en bijzondere accommodaties gekomen. Alles met als doel om de gasten een zo optimale vakantiebeleving te geven.

Een plek met privésanitair op Camping Vreehorst.
Een plek met privésanitair op Camping Vreehorst.

Recreatiepark Het Winkel

‘Het Winkel’ is een kindvriendelijk recreatiepark aan de rand van Winterswijk. We vinden deze camping terug op plek 95. De camping beschikt over ruime kampeerplekken en is voorzien van diverse faciliteiten met onder meer een verwarmd zwembad, een speeltuin, tennisbanen, een sauna en een sportveld. Het park is gelegen te midden van de natuur met een bosrijke omgeving. Voor alle kinderen is er volop vermaak op de camping. Zo is er in het hoogseizoen een animatieteam actief dat een leuk programma voor jong en oud heeft samengesteld.

Het zwembad is geschikt voor de hele familie. Naast het ruime zwembad met waterglijbaan is er voor de kleine kinderen een apart kleuter- en peuterbad. Verder is het mogelijk gebruik te maken van de sauna-, zonnebank- en infraroodcabine-arrangementen op het park. Of maak eens een van de diverse wandel- en fietstochten, die in de bosrijke omgeving van de prachtige Achterhoekse natuur zijn uitgezet. De Achterhoek beschikt over het dichtste fietspadennet van Nederland. Recreatiepark ‘Het Winkel’ ligt op ongeveer 3 kilometer afstand van de Duitse grens. De prachtige Duitse plaatsen zoals Münster en Bocholt zijn via mooie routes goed bereikbaar.

Speelplekken op Recreatiepark Het Winkel
Speelplekken op Recreatiepark Het Winkel

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur