Europa-Park in Duitsland breidt camping uit met extra staanplaatsen

Marije Onderwaater

Voor mensen die gek zijn op kamperen én pretparken is Europa-Park de ideale bestemming. Het grootste attractiepark van Duitsland – gelegen in het Zwarte Woud – heeft namelijk een eigen camping. Europa-Park heeft de camping nu uitgebreid, waardoor er in totaal driehonderd staanplaatsen zijn.

Europa-Park

Kamperen met uitzicht op de achtbanen kan op de camping van Europa-Park, die nu driehonderd staanplaatsen voor mensen met een eigen kampeermiddel telt. De camping ligt op vijf minuten lopen van de hoofdingang. Door de ANWB is het attractiepark al eerder uitgeroepen tot leukste uitje over de grens.

Sinds dit najaar is er ook een online reserveringssysteem. Hier kunnen gasten kiezen voor een van de staanplaatsen, die verschillende groottes hebben. Tentbezitters kunnen een plek op een van de tentplaatsen reserveren. En om meer rust op de Europa-Park camping te creëren, zijn er sinds afgelopen seizoen ook vaste in- en uitchecktijden. Zo rijden er niet meer de hele dag kampeerders de camping op en af. Wie buiten deze tijden bij de camping aankomt, kan terecht op een apart terrein.

Kamperen met uitzicht op de achtbanen.
Kamperen met uitzicht op de achtbanen.

Ticketvoordeel voor kampeerders camping Europa-Park

In het nieuwe online systeem is het nu ook mogelijk om tegelijk met een staanplaats tickets voor het attractiepark en waterpark Rulantica te reserveren. Volgens Europa-Park profiteren kampeerders dan van een gunstige prijs én hebben ze ticketgarantie. Daarnaast kan je op deze manier eerder tickets reserveren voor Rulantica dan via de reguliere ticketshop, waar je ze maximaal drie maanden vóór je bezoek kunt kopen.

Voorzieningen op camping Europa-Park

De staanplaatsen op de camping van Europa-Park zijn voorzien van stroomaansluitingen (230V/5kWh). Er zijn sanitairgebouwen, afwasruimtes, en voor campers een waterpunt en een loosstation. Dankzij de aanwezige wifi zet je de foto’s van je achtbaanritje zó op Insta. Over Instagram gesproken… volg je ons al? Verder vind je op de camping de Western-kiosk waar je broodjes kunt kopen en kun je ontbijten in de Silver Lake Saloon. Honden zijn welkom. Voor kinderen is er een overdekte speeltuin en op warme dagen kun je een duik in het zwemmeertje nemen. Heb je geen eigen kampeermiddel? Kijk dan eens naar een van de huuraccommodaties op het Camp Resort. Hier kun je overnachten in tipitenten, blokhutten en huifkarren.

Onze Jos bezocht Europa-Park al eerder. In deze video zie je beelden van het park én van de camping.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…