Etrusco nieuw in Nederland – smalle halfintegraal op Renault Master

Marije Onderwaater

De campermarkt in ons land krijgt er een merk bij. De Erwin Hymer Group (EHG) zet het Italiaanse Etrusco nu ook in Nederland in de showroom. Opvallend nieuws: EHG introduceert een smalle halfintegraal met de Renault Master als basisvoertuig.

Etrusco bestaat sinds 2016. De campers worden gebouwd in de Laika-fabriek in Toscane. In tegenstelling tot België had Etrusco tot nu toe geen verkooppunten in Nederland. Daar komt nu verandering in: vanaf dit voorjaar staat het Italiaanse merk bij de Nederlandse dealers. Campingtrends Jos was gisteren in Duitsland aanwezig bij de perspresentatie. In de video, die je boven dit artikel vindt, neemt hij een kijkje in de campers. En een leuk weetje: de naam Etrusco komt van de Etrusken, een volk uit de oudheid. Bij de bouw van de nieuwe Laika-fabriek – waar de productie van Etrusco plaatsvindt – stuitten de bouwers enkele jaren geleden op een Etruskische nederzetting. Die ontdekking legde de bouw een tijdlang stil. Toen die weer werd hervat en er voor het nieuwe EHG-merk een naam moest worden gekozen, kwam EHG op Etrusco.

Etrusco Van: smalle halfintegraal op Renault Master

De Renault Master is het verrassend nieuwe basisvoertuig voor de Etrusco Van-serie, die uit twee indelingen bestaat. Door de Renault Master in te lijven, heeft EHG keuze uit nog meer chassis om campers op te bouwen. De Van is beter bekend als de smalle halfintegraal en met een breedte van 2,14 meter passen de twee Vans helemaal in dit straatje.

V 5.9 DR
De kortste van het stel is de V 5.9 DR, die een lengte van 5,99 meter heeft. Hierin is een dwarsbed van 1,94 x 1,35/1,20 meter te vinden. Het keukenblok is compact, met twee gaspitten, een spoelbak en een 78 liter-koelkast. In de variobadkamer is een wastafel met zwenkwand geplaatst.

V 6.8 SR
De grootste Van is de 6,82 meter lange V 6.8 SR met achterin enkele bedden die een afmeting van 1,92 x 0,72 / 1,94 x 0,80 meter hebben. Ook heeft deze camper een zijstoel, die een extra zitplaats biedt. Verder is deze indeling vrijwel gelijk aan de korte Van, al is in de 6.8 SR van de dinette nog een derde bed te maken. De actuele Nederlandse prijs van de Vans kan elk moment bekend zijn.

Etrusco V6.8 SR interieur
Enkele bedden in de V6.8 SR
Etrusco V6.8 SR interieur
Enkele bedden in de V6.8 SR
Etrusco Van keuken
De keuken in de Vans
Etrusco Van keuken
De keuken in de Vans
Etrusco V5.9 DR interieur
Een dwarsbed in de V5.9 DR
Etrusco V5.9 DR interieur
Een dwarsbed in de V5.9 DR

Etrusco CV 600 DF 4x4: buscamper op Ford

Nieuw bij Etrusco is ook de CV 600 DF 4×4. Deze buscamper op Ford is uitgerust met intelligente vierwielaandrijving. Bij hobbelige of gladde (snel)wegen wordt de vierwielaandrijving automatisch geactiveerd. Deze 4×4-variant is het zustermodel van de CV 600 DF, die Etrusco vorig jaar op de markt zette. De nieuweling is met een breedte van 2,06 meter en een lengte van 5,98 meter al even compact als voorgenoemde buscamper. De Ford Transit is standaard voorzien van een 130 pk-motor en een handgeschakelde zesversnellingsbak. Optioneel is een krachtige 170 pk-motor verkrijgbaar. Etrusco zet ook een vaste trekhaak op de optielijst. Volgens het merk is hier veel vraag naar. Hiermee heeft de CV 600 DF 4×4 een technisch toegestaan trekvermogen tot 2,8 ton, waardoor hij bijvoorbeeld een boot kan trekken.

Etrusco CV600DF 4x4
De Etrusco CV600 DF 4x4
Etrusco CV600DF 4x4
De Etrusco CV600 DF 4x4

Interieur en meer opties

De nieuwe buscamper heeft een dwarsbed van 1,92/1,89 x 1,47 meter. Een bedombouw voor de dinette is optioneel. De Etrusco CV 600 DF 4×4 is verder uitgerust met een combi-badkamer en een schuin gevormd keukenblok met een 62 liter-koelkast. Tegen meerprijs biedt Etrusco allerlei extra’s, waaronder kabelvoorbereiding voor zonnepanelen, een verwarmde en geïsoleerde vuilwatertank en een tweede opbouwaccu. Daarmee is het mogelijk om langere tijd zelfvoorzienend te reizen. Voor het interieur is er keuze uit diverse stijlpakketten. De CV 600 DF 4×4 heeft in Nederland een vanafprijs van 84.990 euro.

Etrusco CV600DF 4x4 keuken
Etrusco CV600DF 4x4 keuken
Etrusco CV600DF 4x4 bad
Etrusco CV600DF 4x4 bad
Etrusco CV600DF 4x4 interieur
Etrusco CV600DF 4x4 interieur

Meer informatie

Wil je meer weten over de komst van Etrusco naar Nederland? Check dan de video hierboven of op ons YouTube-kanaal. En neem een kijkje op de website van Etrusco via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…