Escapod Topo: een teardrop caravan voor ruig terrein

Martine van Kuler

De Amerikaanse teardrop Escapod Topo ziet er niet alleen stoer uit, de kleine caravan ís ook stoer. De bergen in, off-road of gewoon toeren over ellenlange highways. Met deze teardrop kun je ieder avontuur aan.

Teardrop voor avonturiers

De Escapod Topo is volgens de fabrikant uit noodzaak geboren. Er was behoefte aan een caravan waarmee het mogelijk is te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en de natuur in te trekken. Weg van de gebaande paden. Dat is met deze teardrop geen enkel probleem dankzij de torsie-as, het stalen frame en de 17-inch wielen. Een vier centimeter dikke isolatielaag, en dak en buitenmuren van lichtgewicht aluminium maken de caravan bovendien weerbestendig. De Escapod is ook met boiler, gaskachel en zonnepaneel leverbaar.

Kortom, met de Escapod Topo kun je à la Freek Vonk of Indiana Jones zo de wildernis in.

Met de Escapod kun je gaan en staan waar je wilt.
Met de Escapod kun je gaan en staan waar je wilt.

Kleine Escapod Topo heeft twee (!) deuren

De teardrop heeft een slaapgedeelte van 2,03 bij 1,44 meter. Na een dag hiken kun je je hier heerlijk neervlijen. De Escapod Topo heeft twee deuren. Dus voor een nachtelijke plas – hiervoor moet je even achter een boom gaan zitten, want sanitair ontbreekt – hoef je in ieder geval niet over je partner heen klimmen. Ik vind het handig.

Koken doe je in een teardrop-caravan meestal aan de achterkant. Dat is bij de Escapod niet anders. Standaard wordt de caravan geleverd met een tweepits gasstel.

Lekker slapen en twee ontsnappingsmogelijkheden…
Lekker slapen en twee ontsnappingsmogelijkheden…

Teardrop voor vier personen

Heel leuk hoor, zo’n teardrop. Maar als je met een gezin gaat kamperen, heb je natuurlijk helemaal niets aan zo’n kleine caravan. Fout! De Escapod Topo is namelijk verkrijgbaar met een tweepersoons daktent.

Een caravan mét een daktent. Wij zijn verliefd!
Een caravan mét een daktent. Wij zijn verliefd!

Escapod Topo kopen?

Normaal gesproken krijg je aan het eind van een artikel over caravans de specificaties. Wat zijn de afmetingen (2,89 x 1,53 x 1,22 meter), hoe duur is de caravan (ruim 16.000 euro) en waar is deze te koop? Juist bij dat laatste wringt de schoen bij deze Escapod Topo. De stoere teardrop is namelijk alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten. En dat is een natuurlijk best een treurig einde van dit promopraatje. Wil je alsnog meer over deze leukerd weten? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!