Eriba Touring Colour Editions
Een lijstje met kleurrijke caravans is niet compleet zonder de Eriba Touring Colour Editions.

Eriba Touring Colour Editions: ‘Alles behalve gewoon’

Martine van Kuler

Hoewel de iconische Eriba Touring al ruim 65 jaar oud is, is hij nog altijd een opvallende verschijning. Vanaf modeljaar 2024 krijgt de retrocaravan zelfs een moderne twist dankzij drie nieuwe, hippe kleuren. Met de nieuwe Eriba Touring Colour Editions blijft het merk trouw aan de slogan: ‘Alles behalve gewoon’.

De Eriba Touring is een klassieker. Het allereerste exemplaar, de Touring Troll, werd in 1957 gebouwd. Dat gebeurde door Erwin Hymer, zoon van een landbouwvoertuigbouwer. Hij ging samen met zijn vriend Erich Bachem aan de slag met een caravan. Dat groeide uiteindelijk uit tot het merk Eriba. Inmiddels zijn Eriba en de Touring niet meer weg te denken. Toch blijft het merk uit het Zuid-Duitse Bad Waldsee trouw aan de eigen roots. Wie de huidige Touring vergelijkt met het origineel uit 1957, ziet wel degelijk nog gelijkenissen.

Eriba Touring Colour Editions

Vanaf modeljaar 2024 komt Eriba met de Touring Colour Editions. De caravan met zijn karakteristieke, aerodynamische carrosserievorm is verkrijgbaar in drie nieuwe, felle kleuren: Nugget Gold, Tango Red en Harbour Blue. De Eriba Touring Colour Editions geven een moderne twist aan de populaire retrolook van de caravan. En dat is ‘Alles behalve gewoon’, zoals we van Eriba gewend zijn.

Eriba Touring Colour Tango Red
Tango Red.
Eriba Touring Colour Tango Red
Tango Red.
Eriba Touring Colour Nugget Gold
Nugget Gold.
Eriba Touring Colour Nugget Gold
Nugget Gold.
Eriba Touring Colour Harbour Blue
Harbour Blue.
Eriba Touring Colour Harbour Blue
Harbour Blue.

Kleurrijk van binnen én van buiten

De onderste helft van een Eriba Touring Colour Editions kleurt Nugget Gold, Tango Red of Harbour Blue, de rest is stijlvol wit aangevuld met rvs-bumpers, lichtmetalen velgen en een chroompakket.

De kleurrijke uitstraling van de nieuwe Touring-caravans wordt ook binnen voortgezet. Zo gaat de speciale Nugget Gold-editie vergezeld van de stoffering ‘Memphis’, dat bestaat uit warme geeltinten. De rode accenten van ‘Tulsa’ passen bij de elegante uitstraling van de Tango Red-caravan, terwijl het frisse ‘Orlando’ de Harbour Blue-editie perfect aanvult. Meubeldecor ‘Tindari’ – een moderne houtlook met fijne nerf – en de zachte binnenverlichting zorgen voor een gezellige sfeer.

Eriba Touring Colour Editions binnen
De Harbour Blue-editie heeft een matchend interieur.
Eriba Touring Colour Editions binnen
De Harbour Blue-editie heeft een matchend interieur.

Nog meer Eriba Touring-nieuws

Naast de nieuwe kleuren heeft Eriba voor modeljaar 2024 nog meer in petto voor de populaire Touring. De caravan is er al in zeven indelingen en daar komen er nog twee bij! Meer hierover lees je binnenkort op Campingtrend of in ons online magazine.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!