Eriba Nova Trend Edition: actiemodel van de 445 en 480

Luc Schaepkens

De Eriba Nova Trend 445 en 480 zijn er er nu als actiemodel. Deze Eriba Nova Trend Edition heeft – naast alle voordelen van de Nova Trend – ­­een extra complete en comfortabele uitrusting.

Eriba Nova

De Eriba Nova is er als Ambience en als Trend. Het is van zichzelf al een onderscheidende caravan. De innovatieve opbouwtechniek CLIMADUR zorgt namelijk voor een uitstekende isolatiewaarde. De voor- en achterzijde zijn, evenals het dak, van hagelbestendiger gfk. Dat zit ook in de vloer en beschermt tegen verrotting. Het maakt van de Eriba Nova Trend Edition een duurzame caravan. Opvallend zijn ook de mooie lichtmetalen velgen en de led-achterlichten. De gladde zilverkleurige zijwanden zijn voorzien van een sportief buitendesign. Het geeft de Eriba Nova Trend Edition een hoogwaardig voorkomen.

Eriba Nova Trend Edition actiemodel

Je had toch al geen klagen over het comfort in de Nova Trend. Actiemodel Eriba Nova Trend Edition doet daar nog een flinke schep bovenop. Dat begint al met het Eriba Smart Home-systeem. Op het TFT-display boven de ingangsdeur kun je alle belangrijke functies eenvoudig regelen. Van verwarming, via de airco, tot informatie over de accu. Via de Eriba-app kun je het ook op afstand regelen.

De bedden in de Eriba Nova Trend Edition zijn voorzien van een ergonomische houten lattenbodem. De hoogwaardige matras heeft zeven zones. Je mag rekenen op een hoog slaapcomfort. De lattenbodems kunnen ook nog eens omhoog worden geklapt. Door een sterke gasdrukveer blijven ze omhoog staan. Zo heb je gemakkelijk toegang tot de flinke bergruimte onder het bed. De bekleding is standaard voorzien van een vlekwerende coating. Daardoor is de bekleding onderhoudsvriendelijk.

Twee Nova Editon indelingen

De 445 heeft achterin een Frans bed, met daarnaast de badkamer. Voor de badkamer de wastafel. In het midden zien we tegenover de toegangsdeur de keuken en de koelkast Daar tegenover de hoge kast voor kleding. Voorin de zithoek waarvan eventueel een tweede bed te maken is.

Bij de 480 staat die zithoek helemaal achteraan. In het midden aan de kant van de toegangsdeur de keuken. Daar tegenover de badkamer met toilet en wastafel. Helemaal voorin zien we het tweepersoonsbed. Dat heeft de van Eriba bekende V-vorm aan het voeteneinde. Hierdoor is het gemakkelijker in- en uitstappen.

De beide actiemodellen hebben een maximaal gewicht van 1800 kilo. Het laadvermogen bedraagt 430 kilo. Maar hiervoor zijn meerdere opties mogelijk. De 445 is 6,85 meter lang. De 480 meet 7,03 meter. De Eriba Nova Trend Edition is verder 2,30 meter breed en 2,61 meter hoog. De actieprijs all-in is bij de dealer respectievelijk 29.990 en 30.490 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur