Enduro-moederbedrijf Tradekar neemt SimPark over

Marije Onderwaater

Uitbreiding voor het Nederlandse bedrijf Tradekar, bekend van de Enduro-rangeersystemen en de Pro-User en Spinder–fietsendragers. Tradekar nam onlangs SimPark over. Dat bedrijf produceert rvs-rangeersystemen voor zware caravans en trailers. Campingtrend wilde meer weten over deze overname en belde met Marjolein Razenberg van Tradekar.

Simpark

“Simpark is een mooie aanvulling op ons bedrijf”, vertelt Razenberg. “De relatie met SimPark is er altijd al geweest. Omdat er een klik was – ook qua ontwikkeling en innovatie – besloten we het over te nemen toen het door omstandigheden te koop kwam. De naam SimPark blijft voorlopig bestaan, want dat is al een gevestigde naam in de markt.”

Tradekar neemt SimPark over. (foto: Tradekar)
Tradekar neemt SimPark over. (foto: Tradekar)

Geschikt voor zwaardere caravans

Voor het eigen Enduro-rangeersysteem verandert niets door de overname. Razenberg: “De producten van SimPark zijn een aanvulling op ons assortiment. Met Enduro richten we ons op een ander deel van de markt. De rangeersystemen van SimPark zijn van rvs en van zware kwaliteit. Daardoor zijn ze zeer geschikt voor zwaardere caravans en marktkoopwagens.

Tradekar kondigde eerder al aan om het merk SimPark verder te gaan ontwikkelen, zonder daarbij de bestaande kwaliteit uit het oog te verliezen. Daarbij is het XHD-model, het rangeersysteem dat een gewicht tot 3300 kilo kan verplaatsen, het eerst aan de beurt. Hoe de ontwikkeling er precies uit gaan zien, kan Razenberg nog niet zeggen. “Maar dat zal in eerste instantie gaan om zaken als het design.” Tradekar verwacht dat het vernieuwde XHD-rangeersysteem in het derde kwartaal van 2022 op de markt komt.

Innoveren en doorontwikkelen

Tradekar concentreert zich nu eerst op het XHD-rangeersysteem. “Verder zijn we voor de SimPark-producten nog aan het inventariseren. En voor onze andere merken geldt dat we altijd bezig zijn met innoveren, doorontwikkelen en uitbreiden.”

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…