Enduro fietsendrager voor op de dissel nu ook met droogrek

Luc Schaepkens

Bij de Enduro fietsendrager BC 260 – voor op de dissel – heeft Enduro iets nieuws: het handige Enduro droogrek DR 110. Het past goed en is heel eenvoudig te plaatsen.

Enduro BC 260

De Enduro fietsendrager BC 260 is natuurlijk ook zonder droogrek al een fijne accessoire. Hij heeft namelijk een uniek schuifsysteem. Je schuift de drager – met de twee fietsen erop – daarmee simpel naar voren in de richting van de auto. Daarna kan de klep van de disselbak zonder probleem open. Je komt dus altijd snel bij je spullen of bij de gasfles. De fietsen kunnen gewoon blijven staan. Je hoeft alleen maar de veiligheidspinnen te ontgrendelen en de drager kan naar voren worden geschoven. Wel zo gemakkelijk toch? De Enduro BC 260 fietsendrager is geschikt voor twee fietsen, ook voor elektrische fietsen.

Enduro fietsendrager BC 260

De aluminium drager zelf weegt slechts 10 kilo, maar heeft een draagvermogen van wel 60 kilo. Dat is voldoende om ook twee elektrische fietsen aan te kunnen. Bij de meeste elektrische fietsen hoef je niet eens de accu te verwijderen voor het totale gewicht. De fietsen zitten veilig vast door middel van afneembare en afsluitbare framehouders. De Enduro fietsendrager BC 260 kost 310,95 euro. Hij is er ook in het zwart als de Black Edition (foto boven deze tekst). Deze uitvoering kost 342,25 euro.

Bijpassend Enduro droogrek DR 110

Zet je deze handige en sterke fietsendrager op de dissel? Koop er dan meteen een superhandig droogrek bij. Want het Enduro droogrek DR 110 (foto boven het artikel) zet je in een handomdraai op deze fietsendrager vast. Kwestie van de U-beugel verwijderen door het losdraaien van twee schroeven. Schroef het droogrek daarna op dezelfde plek vast. De schone was hangt zo uit het zicht en het rek kan niet omwaaien. Het droogrek zelf weegt 3 kilo en het kan tot aan 10 kilo was dragen. Het rek is 1 meter hoog en 70 centimeter breed. De afstand tussen de lijnen is 10 centimeter. Het droogrek heeft een solide en strakke uitstraling door het gecoat staal waarvan het is gemaakt. Het Enduro droogrek DR 110 kost 34,95. Het is te koop bij een van de vele Enduro-dealers in ons land.

Nog meer gemak? De Enduro oprijgoot

Wil je het nog comfortabeler? Kies dan ook voor de Enduro oprijgoot die bij deze fietsendrager past. De oprijgoot voor bij de Enduro fietsendrager BC 260 is extra lang. Hij is opklapbaar en dus gemakkelijk mee te nemen en op te bergen. De Enduro oprijgoot zit stevig vast door een pin in de goot van de fietsendrager. Zo kun je snel en gemakkelijk de fietsen op de fietsendrager rijden. De aluminium oprijgoot kan 30 kilo dragen en is daarmee ook geschikt voor e-bikes. De Enduro oprijgoot zelf weegt 1,2 kilo en kost 36,95 euro.

De Enduro fietsendrager is te koop bij de Enduro-dealer. Deze zitten door heel Nederland. Zo kun je onder andere bij onderstaande bedrijven terecht voor accessoires van Enduro:

Kijk hier voor alle Enduro-dealers. Bestellen via de webshop Tradekar kan natuurlijk ook.

Naar de site van Enduro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur