Elektrische Thor Vision Vehicle met een indrukwekkende actieradius

Marije Onderwaater

De ontwikkeling van elektrische campers staat niet stil. Nu komt ook het Amerikaanse Thor Industries met een prototype van een elektrische camper: de Thor Vision Vehicle, die een actieradius van 300 mijl – omgerekend zo’n 483 kilometer – heeft. Dat is fors meer dan eerder gepresenteerde campers zonder verbrandingsmotor. Hiervoor gebruikt Thor een flink batterijpakket met een geïntegreerde brandstofcel.

Thor Industries

Thor Industries is in Amerika de grootste fabrikant van vrijetijdsvoertuigen én sinds begin 2019 eigenaar van de Erwin Hymer Group. Bij het ontwikkelen van de Thor Vision Vehicle is de nieuwste technologie gebruikt om de elektrische camper zo veilig en comfortabel mogelijk te maken. Daarnaast is deze next level kampeerauto helemaal ingericht met slimme apparatuur, die de gadgetfreaks waarschijnlijk doet watertanden.

De Thor Vision Vehicle heeft bijvoorbeeld digitale buitenspiegels. Zowel de zijspiegels als de achteruitkijkspiegel werken met een camera. De cockpit is volledig digitaal, met in het midden een groot display met touchscreen. Hiermee kun je navigeren, points of interest – inclusief laadstations – vinden, muziek luisteren en nog veel meer.

De digitale cockpit.
De digitale cockpit.

Slimme ramen met privacy-glas

De camper telt nog meer schermen, die onder meer informatie geven over de stand van de accu’s. Dankzij de slimme speaker is het ook mogelijk om de verlichting en de temperatuur met spraakcommando’s te regelen. Dat geldt ook voor de eveneens slimme ramen, die zijn voorzien van privacy-glas, en naar wens donker of licht kleuren. In het werkblad van de keuken is nog een pop-up-scherm verwerkt, waarop bijvoorbeeld POI’s en activiteiten in de buurt zijn te raadplegen.

Het interieur van de Thor Vision Vehicle heeft geen traditionele camperindeling. Open zichtlijnen en een groot glazen dak zorgen hier voor veel ruimtegevoel. Bij binnenkomst stuit je direct op een grote comfortabele bank, waar je in een handomdraai een tafel bij zet. Boven de bank is een opklapbed weggewerkt, een zogenoemd Murphy-bed.

Open zichtlijnen in de Thor Vision Vehicle.
Open zichtlijnen in de Thor Vision Vehicle.

Keuken en sanitair in Thor Vision Vehicle

De keuken is riant, met een inductiekookplaat en veel werkruimte. Aan de overzijde staat een toren met een koelkast, een vriezer en een oven. In het midden van de Thor Vision Vehicle is het sanitair te vinden, dat bestaat uit een luxe separate douche aan de ene kant en een wastafel (mét verlichte pop-up-spiegel) en een toilet aan de andere kant. Achterin de camper is nog ruimte voor kampeerspullen of outdoor gear.

Thor Industries mikt erop deze elektrische camper in 2024 daadwerkelijk op de markt te brengen. Het is nog niet bekend hoeveel de Thor Vision Vehicle gaat kosten.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…