Elektrisch busje eBussy heeft ook een campermodule

Luc Schaepkens

eBussy staat voor Elektrisch Bus Systeem. Het is een lichtgewicht compact busje dat in vele gedaantes beschikbaar komt. Van kiepwagentje tot cabrio en van pick-up tot elektrische camper.

Tien modules

Er komen tien modules en verwisselbare opbouwen. Daarmee maak je van dit busje precies het busje dat je nodig hebt. Een cabrio, een terreinwagen, een stationwagen of een elektrische camper. En meer. De maximale actieradius – het grote struikelblok tot nu toe als we het over elektrisch rijden hebben – is 600 kilometer. En dat zonder opladen, met een volle accu en zonnepanelen. Want 200 kilometer daarvan komen voor rekening van het zonnepaneel en de recuperatieaandrijvingen die zelf hun stroom opwekken.

Met verhoogd dak en slide-out aan de achterkant.
Met verhoogd dak en slide-out aan de achterkant.

eBussy is innovatiefste voertuig ooit

Bijzonder is een understatement als we eBussy beschrijven. Er valt namelijk zoveel op aan dit busje. Wat dacht je van permanente elektronisch geregelde vierwielaandrijving, een vierstuursysteem, digitale buitenspiegels, een app-gestuurd communicatiesysteem en een waanzinnig koppel van 1000 Nm. Zonder accu’s en opbouw weegt dit elektrische busje 450 tot 600 kilo. Daar kan nog 1000 kilo bagage bij. Kijken we naar eBussy in busvorm dan praten we over 10kWh aan accu-capaciteit of optioneel 30 kWh. Met die laatste is de actieradius dus de genoemde 600 kilometer. Je krijgt onder meer de genoemde all-wheel drive, een zonnedak en een geluidsinstallatie. Daarbij moet je rekenen op een prijs van rond de 19.600 euro.

eBussy als cabrio.
eBussy als cabrio.

Elektrisch busje ook als elektrische camper

Wil je het elektrische busje als elektrische camper? Dan is er de eBussy met de kampeermodule I en II. Daarbij hoort een bed met een afmeting van 1,30 bij 2,10 meter. Ook een koelkast, een kookplaat met wasbakje en een tv behoren tot de standaarduitrusting. Een watertank is eveneens inbegrepen. Er zitten maar liefst drie zonnedaken op. We zien op de site een verhoogd dak en een slide-out aan de achterkant. Je komt met de camperversie van dit innovatieve lichtgewicht vervoermiddel uit op een prijs van rond de 26.800 euro, aldus de site.

De eBussy als camper.
De eBussy als camper.

Niet bindend te reserveren

Ben je wild enthousiast en zie je de eBussy helemaal zitten? Ben je vast van plan om er als een van de eersten de blits mee te maken? Dan kun je er nu al eentje reserveren. Je krijgt dan vrijblijvend een productienummer toegewezen. Voor de start van de productie krijg je dan een link naar de configurator. Vervolgens kun je een bestelling plaatsen. Op deze manier doe je mee aan de Early Bird Deal en bespaar je 1000 euro. De teller staat op het moment van schrijven op 7588 gereserveerde elektrische busjes. Deze deal is verlengd tot 31 mei 2021. Alle informatie is te vinden op onderstaande site.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur