Einde voor Joyne, overstap naar Canal Digitaal mogelijk

Luc Schaepkens

De geruchten waren er al: Canal Digitaal als serieuze overnamekandidaat van Joyne. Nu lijkt het erop dat klanten van Joyne een paar maanden de tijd krijgen om over te stappen.

Overstappen

Dat overstappen was al eerder in de aanbieding. Klanten van Joyne kregen namelijk een vette korting als ze overstapten. Het lijkt erop dat dit het is. Geen doorstart en geen overname. Het nog even laten bestaan van de uitzendingen. Op de website van Joyne zijn nu de merken van Canal+ Luxemburg te zien. Dat zijn voor ons land Canal Digitaal en voor België is dat TV Vlaanderen. Naar verluidt zal curator Robert Verdonk de gang van zaken volgende week uit de doeken doen. Canal Digitaal is daarmee waarschijnlijk weer de enige aanbieder van satelliet-tv in ons land.

Klanten Joyne betalen de helft bij overstap naar Canal Digitaal

Als je als Joyne-klant overstapt naar Canal Digitaal heb je een andere CI+ module nodig. Die krijg je voor de helft van de oorspronkelijke prijs. Ook moet de schotelantenne naar een andere satelliet. De uitzendingen van Joyne zullen namelijk nog slechts tijdelijk te zien op de Eurobird 9B-satelliet. Canal Digitaal is daarna alleen nog via de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost te zien. Dan stoppen ook de door Joyne gesloten contracten met Discovery/Eurosport. En daarmee dus ook de uitzendingen hiervan.

Naar de site van Canal Digital, voorheen de site van Joyne.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur