EHG VW Crafter

EHG kiest ook voor Volkswagen: 6000 Crafters besteld

Marije Onderwaater

Volkswagen Bedrijfswagens krijgt steeds meer voet aan de grond in de camperbranche. In navolging van andere merken kiest de Erwin Hymer Group (EHG) nu ook voor Volkswagen als een van de basisvoertuigen voor hun buscampers. De eerste bestelling van 6000 VW Crafters is al gedaan.

“Met de Crafter als basisvoertuig zijn we in een nog betere positie om te voldoen aan de sterke vraag naar krachtige en compacte campers”, zegt Alexander Leopold, CEO van de Erwin Hymer Group. “Daarnaast kunnen we ons heel goed gezamenlijke projecten voorstellen met onze partner Volkswagen Bedrijfswagens, bijvoorbeeld op het gebied van alternatieve aandrijfsystemen.”

VW Crafter als eerste stap

Ook Volkswagen is gelukkig met de samenwerkingsovereenkomst. Lars Krause, lid van de raad van bestuur: “We zijn erg blij dat de Erwin Hymer Group als nieuwe partner eigen kampeeroplossingen zal aanbieden op basis van onze voertuigen. Wij zien de Crafter als de maatstaf in zijn klasse. Hij biedt veel ruimte en grote flexibiliteit voor uiteenlopende oplossingen en is een eerste stap in de samenwerking. We kijken ernaar uit om verdere projecten voor andere voertuigen te bespreken, zoals het Crafter-chassis of de opvolger van de T6.1.”

Samenwerking Erwin Hymer Group Volkswagen
Alexander Leopold en Lars Krause bekrachtigen de samenwerking.
Samenwerking Erwin Hymer Group Volkswagen
Alexander Leopold en Lars Krause bekrachtigen de samenwerking.

Levering in 2024

Volkswagen Bedrijfswagens verwacht de Crafters vanaf 2024 aan de Erwin Hymer Group te leveren. Die gebruikt ze vervolgens als platform voor buscampers van de verschillende merken. Van de merken die onder de EHG-vlag vallen hebben Bürstner, Carado, Crosscamp, Dethleffs, Etrusco, Hymer, Laika, LMC en Sunlight buscampers in de showroom staan.

VW Crafter
VW Crafter

Volkswagen in camperland

Door de samenwerking met de Erwin Hymer Group krijgt Volkswagen nog meer voet aan de grond in camperland. Eerder kozen Hobby en de Knaus Tabbert Group al voor het merk als basisvoertuig. Met het binnenhalen van Volkswagen heeft EHG nu nog meer keuze uit chassis om campers op te bouwen. Andere platforms zijn onder meer de Fiat Ducato, Ford Transit, Mercedes Sprinter en de Renault Master.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…