EHG kiest Ford Transit, Fiat verliest meer terrein

Jos Mark

De druk is hoog, dat blijkt ook uit het laatste nieuws dat ons vandaag bereikte. De Erwin Hymer Group (EHG) maakt namelijk bekend dat ze een strategische samenwerking hebben getekend met Ford voor de levering van Ford Transit en Transit Custom startend in 2022

EHG kiest Ford Transit

Net als Hymer een paar jaar geleden Mercedes vastlegde voor het ontwikkelen van de MB Sprinter voor campers, moet deze samenwerking ook leiden tot de ontwikkeling van de Ford Transit als basis voor campers. Groot voordeel is dat beide bedrijven hun basis in Duitsland hebben. Ford in Keulen en EHG in Bad Waldsee. De Ford Transit wordt overigens gebouwd in het Turkse Kocaeli.

Niet alleen buscampers

De EHG kiest Ford als basis voor zowel vans, buscampers en grotere modellen. Men spreekt van halfintegraalmodellen en alkoven. De integraalmodellen worden nog niet genoemd. EHG geeft aan het aantal basisvoertuigen uit te breiden om aan de grote vraag naar campers te kunnen blijven voldoen. De problemen met levering van chips, de afhankelijkheid van Stellantis en de Sevel-fabriek in Italië brengen teveel risico’s met zich mee.
De huidige afspraken gelden voor 2022 tot en met 2024.

Ford net als EHG Amerikaans eigendom

Dat Ford in de basis een Amerikaans bedrijf is en dat EHG als onderdeel van Thor Industries eveneens een link heeft met de Verenigde Staten maakt de samenwerking alleen nog maar interessanter. Het Ford Transit-platform wordt namelijk wereldwijd gevoerd en de ontwikkeling komt daarmee ook van pas voor de Amerikaanse markt.

Ook Fiat blijft mogelijk

Overigens wil deze samenwerking nog niet zeggen dat er geen Fiats meer bij EHG zullen worden ingezet. De keuze voor Ford heeft meer te maken met het spreiden van risico’s en het open houden van opties. De markt groeit hard en Fiat kan de vraag niet bijhouden. Dan moet je als producent om je heen kijken naar andere mogelijkheden.

EHG staat voor Erwin Hymer Group.
Het Duitse bedrijf is eigenaar van de merken; HymerEribaBürstnerDethleffsLMCSunlight, CaradoLaikaEtrusco en Crosscamp.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.