Eerste smalle cross-over: Weinsberg CaraCompact Suite Edition Pepper

Jos Mark

Over de Weinsberg Pepper op Mercedes Benz vertelden we vorige week al iets. Toen vermeldden we dat er een versie zou komen met een hefbed boven de zitgroep: de Weinsberg CaraCompact Suite in de Pepper-uitvoering. Inmiddels hebben we wat plaatjes en meer informatie voor je.

De Pepper

Knaus-dochter Weinsberg heeft met de Pepper haar meest populaire model in huis. De Pepper werd ooit geïntroduceerd als een actiemodel, maar is inmiddels een merk geworden. Weinsberg spint er garen mee, want het model wordt op handen gedragen en krijgt elk jaar opnieuw aandacht.

Weinsberg CaraCompact Suite nieuwe indeling

Bij Weinsberg staat de toevoeging ‘Suite’ voor een hefbed boven de zitgroep. De zogenoemde cross-over modellen zien we tot nu toe niet in de smalle campers. De Weinsberg Pepper heeft een breedte van 2,20 meter; dat is niet zo ruim voor een bed in de breedte van de camper. Bij het hefbed moet er namelijk ook ruimte worden gereserveerd voor het mechanisme. Toch plaatst Weinsberg in de CaraCompact Suite – als eerste merk – een hefbed in een dergelijke smalle camper.

Bult op het dak

Net als bij de Wave-modellen van zuster Knaus heeft de Weinsberg CaraCompact Suite een bult op het dak voor het bed. Zoals je op de tekeningen kunt zien, pakt dat fraai uit boven de cabine van de Mercedes Benz Sprinter. Overigens moeten we benadrukken dat deze versie ook op Fiat beschikbaar komt.

Meer bekend over de Pepper op Mercedes Benz

Na het bericht van vorige week hebben we inmiddels wat meer informatie over de uitrusting van de Pepper op Mercedes Benz. Het gaat in eerste instantie om twee indelingen: de CaraCompact suite 640 MEG en de CaraCompact 640 MEG. Beide modellen hebben enkele bedden boven een garage. De Mercedes heeft een langere wielbasis waardoor het rijcomfort omhoog gaat. De draaicirkel wordt hier helaas wel door beïnvloed. Ook is de Pepper 22 centimeter langer. Dat is een gevolg van de langere cabine van de Mercedes, iets dat we ook zien bij campers die op een MAN of Volkswagen LT worden gebouwd.

Rijke uitrusting

De Pepper wordt geleverd met onder meer vierseizoensbanden op 16″ lichtmetalen wielen van Mercedes. Verder met keyless start, originele MB-stoelen met armleuningen, een 6 centimeter hogere garagedeur en een luifel. Binnen vinden we een 24″ smart tv, Truma iNetX Master, waterfilter, hordeur en Remis-cassette verduistering in de cabine.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.