Adria altea

‘Eens een Adria, altijd een Adria’

Martine van Kuler

Lichter, moderner en functioneler. De Adria Altea is dit jaar compleet vernieuwd. Dat bleek een succes, want de caravan won meteen de ANWB-verkiezing ‘Caravan van het Jaar 2023’. Reden voor Campingtrend om een drieluik te maken over de Adria Altea. Het derde en laatste woord is aan dealer Gerrit van Rijn van Pauw Recreatie. Hij weet haarfijn uit te leggen waarom Nederlandse kampeerders zo gecharmeerd zijn van de Altea.

Niet eerder besteedden we op Campingtrend drie weken achter elkaar aandacht aan één caravanserie. Een primeur dus voor de Adria Altea, en dat is al de tweede in korte tijd. De vernieuwde Altea werd namelijk door de ANWB uitgeroepen uitgeroepen tot ‘Caravan van het Jaar 2023’, een onderscheiding die de caravan in 2014 ook al kreeg. En dat is uniek, want de prijs ging nog nooit twee keer naar dezelfde caravanserie. Alhoewel we nauwelijks van ‘dezelfde’ kunnen spreken, want de Altea heeft dit jaar een ingrijpende restyling ondergaan.

Gerrit_Pauw
Een trotse Gerrit van Rijn van dealer Pauw Recreatie.
Gerrit_Pauw
Een trotse Gerrit van Rijn van dealer Pauw Recreatie.

‘De Adria Altea is belangrijk voor ons bedrijf’

Een project dat zo’n twaalf tot achttien maanden in beslag nam, zo onthulde Erna Povh, product manager van fabrikant Adria Mobil in Slovenië, in het eerste deel van Campingtrends drieluik over de Altea. Importeur Gerard Kuin volgde het ontwikkelingsproces op de voet en is blij met het uiteindelijke resultaat, zo vertelde hij vorige week in deel twee. Maar wat vinden de dealers van de vernieuwde Altea? Zij moeten de caravan immers aan de man brengen.

Gelukkig is dat volgens Gerrit van Rijn van Pauw Recreatie geen probleem. “De Adria Altea is heel belangrijk voor ons bedrijf, met name de Altea 362, 402, 432, en 502 draaien goed mee”, zo vertelt hij. Ook ziet Van Rijn dat de titel ‘Caravan van het Jaar 2023’ de Altea flink wat aandacht oplevert. “Het is een leuke verkiezing waar heel veel reclame-uitingen aan vast hangen. Klanten zien dit ook en kijken dus met extra interesse naar de caravan. Ik kan trouwens niet heel duidelijk een specifieke klant aanwijzen. Zowel jonge gezinnen als de wat oudere klanten zijn gek op de Adria Altea.”

Een duidelijke stap vooruit

Van Rijn ziet een duidelijk verschil tussen de nieuwe Altea en die uit 2014. “De nieuwe caravan is een geheel nieuw ontwerp. Hij heeft een duidelijke groei doorgemaakt richting zijn grotere en luxere broer, de Adora. De inrichting is een duidelijke stap vooruit in design en vooruitstrevende ideeën.” Daarnaast kiezen klanten volgens Van Rijn voor de Altea vanwege het lage gewicht, de polyester – en dus hagelbestendiger – daken en zijwanden. “En ook de indelingen zijn een belangrijk punt. Onder Nederlandse kampeerders is het Franse bed met een trein of rondzit nog steeds favoriet. Alhoewel de caravans met twee aparte bedden de laatste tijd populairder worden. Sowieso weet Adria altijd veel ruimte te creëren in kleine caravans.”

Adria Altea 2023 totaal
De Adria Altea 2023.
Adria Altea 2023 totaal
De Adria Altea 2023.

Trotse dealer

Hier spreekt dus een trotse dealer? “Uiteraard ben ik heel trots als ik een Adria zien rijden. Vooral als er dan ook nog een Pauw-sticker op zit natuurlijk. Maar sowieso is het mooi om dealer van Adria te zijn. Ook klanten waarderen het merk en zijn honkvast. Eens een Adria, altijd een Adria.”

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!