Een toilettent of douchetent: altijd privésanitair op de camping

Marije Onderwaater

Wil jij altijd privésanitair op de camping hebben zonder daar flink extra voor te betalen? Kies dan voor een toilettent of douchetent. Die zet je op elke gewenste plek naast je kampeermiddel neer. Campingtrend laat je een paar van dergelijke tenten zien.

Obelink Toronto pop-up tent

Deze Obelink Toronto pop-up tent zet je supersnel naast je kampeermiddel neer. Je kunt er een Porta Potti, draagbaar toilet of natuurlijk gewoon een toiletemmer in zetten. Liever douchen? Dat kan ook! Er zit zelfs een opbergvakje voor je douchegel of shampoo in. Het dakje is gedeeltelijk open te zetten, wat voor een goede ventilatie van de tent zorgt. Deze lichtgewicht en waterdichte tent komt in een draagtas en met scheerlijnen en haringen. De Obelink Toronto kost 49,90 euro.
Bekijk hem hier.

Obelink Toronto pop-up tent
Obelink Toronto pop-up tent

Safarica Multi Cabin

Douchen, toiletteren, omkleden, koken, kampeerbagage opbergen; er is weinig waar deze Safarica Multi Cabin niet geschikt voor is. Ventileren is geen probleem dankzij het afsluitbare raam met hor. De tent komt met een inhaakbaar grondzeil en reflecterende scheerlijnen. De naden zijn getapet. De douche is op te hangen aan de speciaal daarvoor bestemde lus. De Safarica Multi Cabin kost 99,95 euro.
Bekijk hem hier.

Safarica Multi Cabin
Safarica Multi Cabin

Quechua 2seconds

Twee seconden, als deze Quechua 2seconds zijn naam waarmaakt, staat hij werkelijk razendsnel. Handig als je nodig moet plassen. Deze douchetent (of toilettent) heeft een grondoppervlak van 1 m2. Hij is 2 meter hoog en heeft geen dak. Dus als je zonder dak boven je hoofd niet lekker kunt douchen of toiletteren, kan je deze beter overslaan. De tent heeft een uitneembaar grondzeil en een ophanghaakje, en komt in een zakje van 62 x 6 centimeter en weegt 1,9 kilo. De Quechua 2seconds kost 54,99 euro.
Bekijk hem hier.

Quechua 2seconds
Quechua 2seconds

Poptent pop-up douchetent

Deze lichtgewicht en compacte pop-up tent staat volgens de fabrikant binnen een paar seconden. Zet hem vast met de vier bijgeleverde haringen en de tent gaat nergens heen. De tent is geschikt voor douchen, omkleden en om een toilet(emmer) neer te zetten. De stahoogte is 1,90 meter. Deze douchetent van Poptent (die ook op de hoofdfoto van die artikel staat) kost 34,95 euro.
Bekijk hem hier.

De douchetent van Poptent
De douchetent van Poptent

Skandika

Ben je op zoek naar een grote toilettent of douchetent? Dan heb je die nu gevonden! Dit exemplaar van Skandika heeft een vloeroppervlak van 1,50 x 1,50 meter en is maar liefst 2,30 meter hoog. De tent komt met een grondzeil, draagtas en reparatieset. Natuurlijk kun je je hier ook prima in omkleden. De zilveren coating maakt dat de campingburen niet kunnen meegenieten als jij ’s avonds staat te douchen. De tent heeft drie ramen – waarvan twee met een hor – die open kunnen. Binnen vind je handige oplossingen om je handdoek of toiletrol op te hangen, of om je douchespullen op te bergen. Deze Skandika-tent kost 89,95 euro.
Bekijk hem hier.

De Skandika tent
De Skandika tent

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…