Eén gezamenlijk campingplatform voor Camping.Info en ACSI

Luc Schaepkens

Het Nederlandse ACSI en het Duitse Camping.info hebben beiden sites waarop je campings kunt boeken. Ze bundelen nu hun krachten en gaan hetzelfde campingplatform delen.

Gezamenlijk campingplatform

Tel je het aantal bezoeken op beide sites bij elkaar op, dan kom je op een slordige veertig miljoen. Bepaald geen kleintjes in de branche dus. Al jaren kun je bij de beide aanbieders terecht om er een camping te boeken. En dat blijft ook zo. Bij ACSI in heel Europa en tegen lage prijzen buiten het hoogseizoen. Er is een app en een kortingskaart. Camping.info is de grootste onder de Duitstalige sites. Beide aanbieders streven ernaar om het boeken van een camping zo simpel mogelijk te maken voor een zo groot mogelijk publiek. Een gezamenlijk campingplatform lag daarmee voor de hand.

De site Camping.Info.
De site Camping.Info.

Samenwerking ACSI en Camping.info is logische stap

ACSI en Camping.info kiezen er niet voor elkaar de tent, camper of caravan uit te concurreren. Nee, het bundelen van de krachten zien ze als een logische stap. ACSI-CEO Ramon van Reine en Camping.info-CEO Maximilian Möhrle laten weten te willen samenwerken daar waar gezamenlijke oplossingen mogelijk zijn. Zo kan er zowel voor de camping als voor de campingbezoeker meer service worden geleverd. Het contact ontstond op een beurs in Noord-Duitsland waar Maximilian een presentatie gaf over het online reserveren van campings. Zijn presentatie begon met de vraag aan het publiek wie er die nacht in een hotel geslapen had. Iedereen stak zijn hand op. Ook op de vraag of ze het hotel online hadden geboekt, stak iedereen zijn hand op. De volgende vraag was waarom je campings niet online kunt boeken. Hij had meteen alle aandacht. Ook Ramon was onder de indruk.

Hieruit ontstonden meerdere gesprekken tussen Ramon en Maximilian. Laatstgenoemde wilde graag leren van ACSI, de marktleider in Europa. Ergens onderweg kwam de optie tot samenwerken op tafel. De aanwezige kennis op het gebied van software bundelen. Eén platform voor beide aanbieders. Zo kan er sneller worden ontwikkeld en kunnen er meer campings in het aanbod worden opgenomen. Vergelijk het met de autoindustrie. Ook daar gebruiken ze één platform voor meerdere automodellen en -merken, die dan afzonderlijk proberen de meeste kopers te bereiken. Dat is wat ACSI en Camping.info ook gaan doen.

De site van ACSI.
De site van ACSI.

Over Camping.Info en ACSI

Camping.info bestaat sinds 2006. De site – opgericht door Oostenrijker Erwin Oberascher – was een platform voor campings zoals bijvoorbeeld Tripadvisor was voor restaurants. De campings werden op het platform beschreven en beoordeeld door de kampeerder zelf. In 2015 begon Maximilian het online campingplatform Max Camping, waarop vooral Duitse campings te reserveren waren. Een goede boekingssite voor campings was er tot dan toe eigenlijk nog niet. In 2018 nam Maximilian samen met Alexander Wottrich van Truma het platform van Camping.info over. Er volgde een noodzakelijke update tot wat er nu staat.

ACSI

ACSI bestaat al 65 jaar. Oprichter was Ed van Reine, vader van de huidige CEO Ramon. In 1998 – ze waren er vroeg bij – ontstond online de eerste versie van Eurocampings.eu. Vanaf het begin was de site viertalig. Momenteel staan er zo’n 9.700 campings op in veertien verschillende talen. De informatie wordt verzameld door campinginspecteurs. Iets wat ook zo zal blijven, aldus Ramon.

Lopende contract

Campings die al op een van de twee sites staan, hoeven niets te doen. Hun lopende contract gaat over op het nieuwe ACSI Camping.info Booking. Campings die er nog niet op staan, zijn uiteraard van harte welkom. Het nieuwe campingplatform komt halverwege de maand mei in de lucht. “De campings zijn al per mail geïnformeerd over onze samenwerking. Ons systeem is al het beste en zal alleen nog maar beter worden”, aldus Maximilian.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur