Een caravan geheel van hout omdat het kan: de Volksschrauber Aircamper

Jos Mark

De Volksschrauber Aircamper is voor de enthousiaste doe-het-zelver of voor mensen die hem liever geheel compleet kopen. Het is Anno Mentzel in ieder geval om het even. In beide gevallen worden de producten milieuvriendelijk gebouwd. Want je gebruikt daar waar mogelijk gerecyclede materialen voor de Volksschrauber Aircamper.

Zelfbouw

Wij weten niet of het een droom is van veel mensen om zelf een caravan te bouwen. Anno Mentzel bouwt zelf vliegtuigen met hergebruikte materialen. Het is milieuvriendelijk en het hele proces van bedenken tot bouw maakt dat je dicht bij je eigen product blijft. Groot voordeel, bij zelfbouw kun je al voor minder dan 5.000 euro je caravan voor de deur hebben staan.

Volksschrauber Aircamper is milieuvriendelijk

Ik mag het misschien niet zeggen, maar Anno ziet eruit als zo’n typische nerd met een doel. De man is volgens zijn website ingenieur, adviseur, tester en constructeur van alle soorten lichtgewichtvliegtuigen en meer. Wacht even, vliegtuigen? Ja, want daar liggen de roots van het bedrijf en dat zie je in de naam die verwijst naar het vliegtuig voor het volk dat Anno naast zijn caravan ook aanbiedt. De Aircamper is een zogenoemde teardrop caravan en met uitzondering van het chassis en de ramen helemaal van hout. Het demo model is blank gelakt waardoor je iedere plank ziet zitten.

Keuken
Keuken
Interieur met opgeklapt bed
Interieur met opgeklapt bed

Zelfbouw onder begeleiding

Je kunt kiezen in welke mate je de Volksschrauber Aircamper afgebouwd wil ontvangen. Alles tussen 25% en 98% gereed is mogelijk. In de goedkoopste variant betaal je zo’n 4.800 euro en geheel afgebouwd kom je op zo’n 30.000 euro. Ertussen bevinden zich allerhande mogelijkheden. Anno Mentzel biedt seminars aan waarin hij de bouw begeleidt. Zelfs als je niet al te veel ervaring hebt, kun je zo bij de bouw van je eigen caravan worden geholpen.

Lichtgewicht voor ieder voertuig

De Volksschrauber Aircamper is superlicht. Hij werkelijk achter iedere auto met een trekhaak worden getrokken. Met zijn 330 kilo leeggewicht is hij niet kentekenplichtig in Nederland. De caravan is 3,10×1,50×1,85 (hxbxl) meter in omvang. Het tweepersoonsbed is 2×1,40 (lxb) meter. eronder bevindt zich 2000 liter bergruimte en het milieuvriendelijke scheidingstoilet. Voorin de Aircamper is een compacte keuken bedacht met een kookvoorziening van 3,500 watt (spannend, dat is 16 ampère) en een wijnrek. Ook is een kachel aanwezig met 500 watt vermogen.

Wil je meer weten over de Volksschrauber Aircamper? Klik hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.